Stedendriehoek

‘Als jij het kunt bedenken, kunnen wij het maken’

APELDOORN – Desinfectiezuilen, vloermarkering en plexiglaswanden, het is momenteel niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. De vraag naar deze producten is sinds de uitbraak van het coronavirus enorm gestegen. Ook wij van Nieuwsblad Stedendriehoek moeten er aan geloven. Voor de levering van de plexiglaswanden keerden wij ons tot DS-groep, de grootste kunststofleverancier van Apeldoorn. “Kunststof is een veelzijdig product”, vertelt verkoper Rob Woelders. “Als jij het kunt bedenken, kunnen wij het maken.”

Op donderdagochtend word ik vriendelijk verwelkomd in het ‘epicentrum’ van DS-groep aan de Paramariboweg 89 te Apeldoorn. Rob vertelt dat het bedrijf al ruim dertig jaar ervaring heeft en een van de grotere kunststofleveranciers van Nederland is. “DS-groep bestaat uit zes regionaal opererende bedrijven, verdeeld over vijf locaties. We leveren zowel kunststof halffabricaten als eindproducten voor diverse bedrijven in diverse sectoren. Voor jullie hebben we preventiewanden gemaakt, van 5 millimeter dik, maar we leveren ook veel maatwerk. Wanden met golven, voetjes of een logo: we zijn veelzijdig in kunststof. En dat maakt het werk ook erg leuk. Je kunt creatief bezig zijn.” En creatief zijn de medewerkers zeker. Tijdens de rondleiding door het gebouw laat Rob zien dat zij van reststukken van kunststof diverse tafels, kasten en zelfs plafondplaten hebben gemaakt. “We proberen zoveel mogelijk van het product te gebruiken. De rest wordt netjes gerecycled.”

Kunststof niet aan te slepen

“Na de uitbraak van het coronavirus zijn wij vrij snel begonnen het produceren van plexiglaswanden. Voorheen was er voornamelijk vraag naar acrylaat (transparant kunststof), maar dat veranderde in ‘als ik er maar doorheen kan kijken’. Dit zie je bijvoorbeeld in supermarkten, die gebruik maken van zacht pvc op rol. Maar onderhand kijken klanten wel meer naar de kwaliteit en brandveiligheid. We hebben bijvoorbeeld voor een kapperszaak wanden met profielen gemaakt. Dit is een mooie en strakke oplossing voor een langere tijd.” Hoe lang Rob denkt dat deze wanden nog nodig zijn? “Dat is moeilijk te zeggen. Het is vanuit de overheid ook de vraag hoe lang we onszelf moeten beschermen. Ik denk wel dat het een rol blijft spelen in het ‘nieuwe normaal’. Kunststof is een mooie oplossing. Het is helder materiaal, waar je elkaar nog wel door kunt zien.”

Rob loopt samen met mij naar de grote hal. Hier staan diverse machines en een enorme opslagplaats. “We bewerken kunststof zelf. Dat gebeurt met onze freesmachine, die het kunststof uitsnijdt. Van ’s ochtends zeven uur tot ’s avonds zes uur staat hij continu te stampen.” Normaliter koopt DS-groep kunststof in bij basisleveranciers in Engeland en Duitsland, maar door de toenemende vraag kijkt zij nu ook verder. “We kijken nu ook in Italië, Spanje en zelfs China. Het liefst hebben we het dicht bij huis, want die producten zijn het hoogst van kwaliteit, maar met de toenemende vraag moeten we wel verder kijken.” Zal dit ook tot leveringsproblemen bij DS-groep in de toekomst leiden? “Ik zie de toekomst rooskleurig in. We krijgen steeds meer materialen binnen en hebben het beter onder controle. De levertijden zijn nu wel langer, maar in juli en augustus krijgen we serieuze hoeveelheden binnen.”

Kijk voor meer informatie op www.ds-groep.nl.