Stedendriehoek

Alles wat je wil weten over halslijnen

Wist je dat een halslijn medebepalend is of dames tops, jurkjes of T-shirts goed bij je staan? Wij proberen antwoord te geven op jouw vraag “welke halslijn past bij mij?”.

Welke halslijn past bij mij
Bij het online shoppen voor nieuwe kleding zoals een jurk of top kijken we als eerste naar welke kleur het kledingstuk heeft en daarna of het een patroon heeft en welk patroon en van welk materiaal het is gemaakt. Echter een zeer belangrijk detail wat we niet moeten vergeten is de halslijn. Wist je namelijk dat het soort halslijn heel veel kan betekenen hoe jouw figuur uitkomt?  Hieronder beschrijven we verschillende halslijnen, waar je op moet letten en bij welk figuurtype het past. En natuurlijk moet het ook passen bij de lengte van je hals en de vorm van je gezicht. De vuistregel hierbij is: laat de halslijn afwijken van je gezichtsvorm en kaaklijn. Hieronder vertellen wij je meer over de verschillende halslijnen en wat ze voor jouw figuur kunnen doen.

Ronde hals
De ronde halslijn wordt veel gedragen en is ook geschikt voor veel figuren. Dit type halslijn geeft een jurk of top een klassieke maar toch ook een sportieve uitstraling. Als jij als vrouw een kleine tot middelgrote boezem hebt dan kunnen ze met een ronde hals optisch groter lijken. Heb jij als vrouw grotere borsten dan geldt hetzelfde, maar vaak wil je dan juist niet je boezem vergroten. Heb je een lang en/of smal gezicht? Dan zorgt de openheid van de ronde hals ervoor dat je gezicht minder lang en dus ook minder smal lijkt.

Vierkante hals
Ook deze halslijn kan door veel vrouwen gedragen worden. echter, heb jij als vrouw een vierkante kaaklijn? Laat deze hals dan in de winkel liggen. De vierkante hals accentueert juist de vierkante vorm van je gezicht (denk aan de vuistregel!) waardoor je jezelf een beetje hoekig kan maken (en dat wil je niet). Vrouwen met een ronde gezichtsvorm kunnen dit type goed hebben, de vierkante vorm van de hals zorgt voor evenwicht.  Deze halslijn laat een deel van je sleutelbeen bloot, wat supervrouwelijk is. Ook vrouwen met een grote cupmaat kunnen hiervoor kiezen, omdat je boezem op een stijlvolle manier wordt laten zien zonder dat er te veel te zien is. Heb jij een peerfiguur? Dan is dit een perfect model voor jou, doordat je schouders optisch breder lijken, breng je je onder- en bovenlichaam beter in balans.

V-hals
De V-hals is een veel voorkomende halslijn en past bij vrijwel elk figuurtype. De verticale lijnen van de V-hals zorgen ervoor dat je langer en slanker lijkt (en wie wil dat nu niet). Als je een wat kortere of dikkere nek hebt, is deze halslijn daarom erg geschikt. Bovendien laat het je gezicht slanker lijken, wat fijn is als je een wat ronder gezicht hebt. Echter heb jij als vrouw smalle schouders dan kun je een top of jurk met een diepe V-hals beter in de winkel laten hangen, omdat het je bovenlichaam nog smaller en rechter doet lijken. Vrouwen met relatief brede schouders, een vollere torso of een korte nek hebben veel baat bij deze hals omdat het je immers langer en smaller doet lijken. Ben jij in het bezit van een appelfiguur? Dan kun je een buikje en je (vollere) borsten minder laten opvallen door de v-hals, dit omdat deze halslijn een verticaliteit creëert.

Boothals
De boothals is een klassieke en stijlvolle halslijn. De horizontale lijn laat je schouders optisch breder lijken en is daarom perfect om dames die een figuur met bredere heupen heeft in balans te brengen. Ook vrouwen met een peerfiguur of klein buikje hebben een voordeel bij het dragen van een boothals. Verder is de hals perfect voor vrouwen met smalle schouders. Daarnaast staat deze halslijn ook heel flatterend bij vrouwen met een lang gezicht of lange nek. Het horizontale karakter van de halslijn doorbreekt de verticale lijnen van je gezicht en nek. Heb jij kleine borsten en wil je wat meer volume creëren? Dan is een jurk of top met boothals perfect voor jou. Het geeft namelijk de illusie van grotere borsten.

Strapless
Blote schouders zijn supervrouwelijk en sexy! Deze halslijn is ideaal voor het showen van mooie schouders, bijvoorbeeld op een chic cocktailfeestje. Omdat er veel van je schouders en nek wordt laten zien, zijn strapless tops het meest flatterend bij vrouwen met normale of brede schouders en een smalle buste. Als je een grote boezem hebt, kun je deze halslijn ook dragen, maar zorg er dan wel voor dat je shirt goed past en dat je niet het idee krijgt dat je de hele tijd je shirt of jurkje op moet hijsen. Een bh met transparante of plastic bandjes doet afbreuk aan de look, kies daarom voor een goed zittende strapless bh, bandeau bh of plak bh.

Halter
Een halter halslijn kun je herkennen aan het feit dat deze achter in je nek sluit of vanaf je oksels schuin naar je nek loopt. Een haltertop of jurk met halter trekt de aandacht naar het midden van je lichaam. Halters zijn daarom perfect voor vrouwen met brede schouders. De lijnen van de halslijn doorbreken het horizontale karakter van je schouders waardoor ze smaller lijken. Deze stijl is geschikt voor vrijwel ieder figuurtype. De hals is zeer geschikt voor vrouwen met kleinere borsten, want het legt de focus op je boezem. Vanwege de diagonale lijnen vanaf je nek naar je oksels lijken je borsten optisch groter waardoor het voor dames met een grote boezem minder geschikt is.

Col
Kenmerkend aan de col is dat deze zorgt voor meer volume rond de nek. De col staat erg flatterend bij vrouwen met een lange hals en rechte schouders, omdat het accent op de schouders komt te liggen. Het maakt je hals en gezicht optisch wel wat breder, dus vrouwen met een lang en smal gezicht hebben hier meer baat bij dan vrouwen met een rond of breed gezicht. Heb je een grote buste? Dan staat een andere halslijn je beter, deze halslijn laat jouw boezem optisch groter lijken. Voor dames met kleine borsten is een col juist perfect, zij profiteren van het feit dat een col je boezem juist groter doet lijken.

Hopelijk heb je wat nieuwe inzichten opgedaan met betrekking tot bepalen van welke halslijn goed bij jouw figuur past. Dit zijn echter enkel richtlijnen en tips waar je op zou kunnen letten bij het kopen van een nieuwe top, shirt of jurk. Mijn regel is eigenlijk altijd draag waar jij je prettig en comfortabel in voelt of het nu wel of niet de laatste mode is, of de stijlregels toegepast zijn of niet. Want elke vrouw ziet er gewoon beter en zelfverzekerder uit in kleding waar zij zich lekker in voelt. Wil jij op de hoogte blijven van leuke inspiratie foto’s en leuke winacties? Volg ons dan nu op Facebook.