Stedendriehoek

Alles wat je moet weten over Ecstactic Dance

Wanneer we het over dansen hebben, denken veel mensen al snel aan uitgaan. Niet gek, want tijdens het uitgaan zijn er veel mensen op de dansvloer te vinden. Toch hoef je niet uit te gaan om te kunnen dansen. Er zijn tegenwoordig namelijk allerlei dansvormen die je ook in het dagelijks leven kunt beoefenen. Ecstatic Dance is hier een voorbeeld van. Ondanks dat deze dansvorm de laatste jaren steeds populairder is geworden, is lang niet iedereen er bekend mee. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juist adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk alles over Ecstatic Dance.

Wat is Ecstatic Dance?
Ecstatic Dance kunnen we het best bestempelen als een vrije vorm van dansen. Dit komt voornamelijk doordat iedereen welkom is en deel kan nemen. Je kunt deze dans in je eentje doen, maar ook samen met anderen. Net als voor andere dansvormen wordt bij Ecstatic Dance ook muziek gedraaid. Toch zijn er wezenlijke verschillen. Zo danst iedereen bij deze dansvorm bijvoorbeeld op blote voeten. Daarnaast wordt er bij Ecstatic Dance geen alcohol geschonken en is drugsgebruik uit den boze. Bovendien mag je niet praten met andere mensen op de dansvloer.

Hoe is het ontstaan?
Voor het ontstaan van Ecstatic Dance moeten we de oceaan oversteken. Deze dansvorm vindt zijn oorsprong namelijk in de Amerikaanse stad San Francisco. Ecstatic Dance heeft zich vanuit hier steeds verder over de wereld verspreid, waardoor we het in Nederland inmiddels ook kennen. In ons land werd Ecstatic Dance in 2012 geïntroduceerd in Amsterdam. Hier werd in beginsel tweemaal per week gedanst volgens deze nieuwe dansvorm. Tegenwoordig zijn er in het hele land locaties voor Ecstatic Dance te vinden.

Voordelen van Ecstactic Dance
Twijfel je of Ecstatic Dance iets voor jou is? Dan moet je weten dat deze dansvorm de nodige voordelen met zich meebrengt. Zo mag je bij Ecstatic Dance vrijuit bewegen, waardoor je het nooit fout kunt doen. Doel is om in een soort natuurlijke trance te komen. Dit zorgt er vaak voor dat mensen zich weer helemaal zen voelen na een avondje dansen. Een ander groot voordeel van deze dansvorm is dat er niet gepraat wordt op de dansvloer. Bij Ecstatic Dance steek je dus alle energie in het dansen en niet in randzaken.