Stedendriehoek

Alles over bewegen zonder pijn

APELDOORN – De Gezonde Zaak verzorgt in samenwerking met orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong op donderdag 25 april een informatieavond over ‘Bewegen zonder pijn’. De bijeenkomst vindt van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) plaats in wijkcentrum Het Bolwerk, Ravelijn 55 in Apeldoorn. Ingang aan de stationzijde. De toegang is vrij.

Steeds meer Nederlanders lijden aan gewrichtsklachten. Zo hadden in 2021 in Nederland bijna 270.000 mensen last van reumatoïde artritis (reuma) en leden ruim 1,5 miljoen mensen aan artrose. Door ontstekingen ontstaan stijfheid en pijn in de gewrichten, waardoor de bewegingsvrijheid aanzienlijk beperkt kan worden. Dat heeft gevolgen voor het dagelijks leven: bewegen is dan niet meer vanzelfsprekend, je wordt er elke dag weer aan herinnerd.

Tijdens de bijeenkomst bespreekt orthopedisch chirurg De Jong gewrichtsklachten en artrose en het gebruik van natuurlijke ontstekingsremmers. U wordt bijgepraat over de nieuwste ontwikkeling in de behandeling van gewrichtsklachten. Ook worden enkele ‘zelfzorg’ behandelingsmethoden bij chronische gewrichtsklachten gepresenteerd en uitgelegd. “Zo gaat het bijvoorbeeld om de krachtige, natuurlijke ontstekingsremmers curcumine, vloeibare groenlipmossel en zwarte-besblad, die tot duidelijke verbeteringen kunnen leiden bij mensen met langdurige gewrichtsklachten”, zegt orthopedisch chirurg De Jong.

In de praktijk heeft een natuurlijke aanpak een vaste plaats gekregen als alternatief naast de traditionele ontstekingsremmers die hij vaak aan patiënten met artrose voorschrijft. “Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen om ontstekingen te remmen, kan gepaard gaan met uiteenlopende problemen. Deze vervelende bijwerkingen heb ik nog niet gezien bij patiënten die vloeibare groenlipmossel, bio-curcumine en/of zwarte-besblad gebruiken. En mijn ervaring is dat deze behandelingsmethode vaak net zo effectief is bij chronische gewrichtsontstekingen als de traditionele ontstekingsremmers.”

Meer weten over de actuele opties bij artrose? U wordt bijgepraat over de behandeling van gewrichtsklachten en wat u er zelf aan kunt doen om een medische ingreep zoveel mogelijk te voorkomen. Een unieke kans om uw vragen voor te leggen aan de chirurg.

Aanmelden voor de infoavond kan bij De Gezonde Zaak, Koninginnelaan 97, per e-mail mail@degezondezaakapeldoorn.nl of telefoon 055-5212662.