Stedendriehoek

‘Al ruim tien jaar de beste Thai van het oosten’

DEVENTER – Wie ‘het trappetje’ afloopt in de Grote Overstraat, weet al dat er een heerlijke avond te wachten staat. Een avond die garant staat voor heerlijk eten, een sfeervolle omgeving en vriendelijk personeel. Het lijkt makkelijk om mensen een fijne avond te bezorgen, maar hoe zwaar en verdrietig het leven privé en zakelijk kan zijn, daar weet eigenaresse Pun Jandeechok alles van.

Eigenaresse, chef-kok, gastvrouw, partner en moeder van vier kinderen: de krachtige vrouw Pun is gewend om hard te werken. En juist die kracht was afgelopen jaar haar redding, toen alles ineen viel, zowel privé als zakelijk.
“In 2012 startte ik deze zaak op, samen met mijn ex, waarbij het tot 2020 fantastisch ging. We waren al 20 jaar bij elkaar en dan denk je elkaar door en door te kennen, maar niets is minder waar… De scheiding, zowel privé als zakelijk, was vreselijk en duurde al een aantal jaren en dat terwijl ik elke dag weer met een grote glimlach de gasten moest ontvangen. Ik heb mijn ex uitgekocht, voor tonnen. Dat was begin maart 2020. Half maart moesten we de deuren sluiten door corona. Radeloos. Woest. Verdrietig. Ik weet niet hoe ik deze periode was doorgekomen zonder mijn kinderen, mijn vaste gasten en Richard.”

Richard kende de zaak al goed voordat hij de rechterhand van Pun werd. “Ik ‘leverde’ via werving en selectie personeel aan de zaak, inmiddels al een flink aantal jaren. Ik zag Pun altijd als een sterke, krachtige vrouw en hoewel ze vaak in de keuken stond als chef-kok, was ze altijd al de eigenaresse. Vaak dachten mensen dat haar ex de eigenaar van de zaak was. Tijdens de scheiding en coronacrisis zag ik een Pun die ik niet kende. Ze was gebroken, in rouw. Van de sterke vrouw was niets over. Nadat ze tonnen aan haar ex had betaald verloor ze tonnen aan de coronacrisis en dat allemaal naast de emotionele rollercoaster waar ze in zat. Gelukkig zag ik ook hoe de vaste gasten haar steunden door massaal eten te bestellen. Dat redde niet alleen haar onderneming, maar ook haarzelf. Ik besloot haar te helpen en werk nu bij haar in de zaak.”

Meer voor de schermen
Pun is zichtbaar emotioneel als ze over het afgelopen jaar praat: “Dit restaurant is mijn kindje, mijn alles. Ik durf te zeggen dat dit al ruim tien jaar de beste Thai van het oosten is. Samen met het team hopen we nu weer een goede toekomst op te bouwen. Een aantal kinderen van mij werken inmiddels ook al in de zaak. Een echt familiebedrijf dus! Ik hoop op meer rust, meer vrede. Ik heb mezelf teruggevonden, mijn kracht. Ik sta er weer. Ik zal zelf meer voor de schermen aanwezig zijn, zodat mijn gasten weten wie ik ben en dat ik altijd voor ze klaar sta, net zoals zij voor mij klaar stonden toen het nodig was!”

Hoewel het nu nog hartje zomer is, geeft Pun al aan dat Le Thai met kerst twee weken gesloten zal zijn. “Ik wil dit jaar kerst vieren met mijn familie, dat is namelijk het allerbelangrijkste dat er is!”
Wil je eten bij Le Thai Cuisine, zorg dan dat je op tijd reserveert. De openingstijden van de keuken zijn van woensdag tot en met zondag van 16.30 tot 22.00 uur.
Le Thai Cuisine is te vinden aan Grote Overstraat 30, waar je het beroemde trappetje niet kunt missen dankzij het uithangbord. Zie de website www.lethaicuisine.nl