Stedendriehoek

Al minstens 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden

TWELLO – In een mooi, vrijstaand huis met een diepe tuin worden wij ontvangen door de heer Tenkink. Wij komen binnen in een mooie, antieke jaren-twintigwoning aan de rand van Twello en nemen plaats op een doorleefde bank. De heer Tenkink neemt plaats in zijn luie stoel en doet nog wel even zijn beide gehoorapparaten in voordat we echt kunnen beginnen.

Nog als de dag van gisteren weet hij dat hij klant werd bij Gotink. “Ik belde ze op of ik geen klant kon worden”, steekt hij van wal. “Eigenlijk kwam Gotink nog helemaal niet in Twello, maar ze hadden toch al klanten op De Worp in Deventer. Dus kon ik er ook wel bij op de rit.” En zo werd de heer Tenkink de eerste maaltijdklant in Twello. Dat was nog in de tijd dat Gotink in de binnenstad van Deventer gehuisvest was, inmiddels al meer dan 25 jaar geleden.

Terwijl de mooie, antieke klok op de achtergrond tikt, vertelt meneer dat het wel 1996 of 1997 moet zijn geweest dat hij klant werd. Het aantal keren in de week dat hij bestelt varieert altijd. Hij kweekt zelf nog wat andijvie en boerenkool en hij krijgt nog weleens wat snijbonen van de buren. Maar soms bestelt hij ook wel de hele week.

Hollandse pot favoriet

Groenten zelf verbouwen lukt de oud-tuinder nog wel. In zijn diepe tuin staat nog altijd een kas waar vroeger de bloemen stonden. Tot twee jaar geleden had de heer Tenkink nog altijd klanten voor zijn bloemen. Nu doet hij het wat rustiger aan. Dat mag ook wel een keer als je 85 bent.
Vanuit de luie stoel spreekt meneer verder: “De bezorger van nu ken ik niet zo goed, maar tot een paar jaar terug kwam er altijd een erg leuke man. Hij was een voormalig kok van het Deventer Ziekenhuis.” Maar de bezorger spreekt hij lang niet elke dag; de maaltijd mogen ze gewoon achter het huis in de schuur zetten. Dan vindt hij het wel als hij er aan toe is.

De meest favoriete menu’s van meneer zijn toch altijd nog de gewone Hollandse-potmenu’s. Voor nasi of bami hoeven we hem niet wakker te maken, maar de zuurkool, die is toch wel erg lekker! “Momenteel is de kwaliteit van Gotink prima”, spreekt meneer. “Maar vroeger hadden ze weleens van die glazige aardappels, dat was minder lekker.” Ook weet meneer nog dat hij in een ver verleden een keer was vergeten met de bezorgronde, maar dat was inmiddels al in jaren niet meer gebeurd.

De heer Tenkink blijft voorlopig nog lekker genieten van de maaltijden, al bestelt hij altijd wel extra groenten. Want als zoon van een groenteteler smaakt dat altijd naar meer!

Actie

Mocht u na dit verhaal ook interesse hebben om de maaltijden van Gotink Catering te proberen, dan kunt u profiteren van een actie om drie koelversmaaltijden voor €15,- te proberen. Hiervoor kunt u kijken op www.gotink.nl/proef of kunt u contact opnemen via 0570-626606 of via info@gotink.nl.