Stedendriehoek

Akita dame met een verhaal zoekt een ervaren baas

Faith, een Akita dame van 1,5 jaar oud, woont al meer dan een jaar in een asiel. “Sinds oktober is ze bij ons en we hopen nu, in deze regio, een mooi plekje voor haar te vinden”, vertelt een woordvoerder van het dierenasiel in Klarenbeek.

Faith is loyaal aan de baas, waakzaam, nieuwsgierig, leergierig en kent commando’s. Maar ze heeft ook, (ras-eigen) andere kenmerken die in haar puppyperiode niet in goede banen zijn geleid. Zo kan ze niet omgaan met andere honden, katten en kinderen en vindt ze ‘vreemden’ niet gewenst.
“Ze voelt zich dan niet belemmerd. Er is inmiddels veel met haar getraind en ze boekt zeker vooruitgang. Maar die training zal doorgezet moeten worden. Ze heeft duidelijkheid, structuur én intelligentie-uitdaging nodig. Kortom, Faith is een dame met een verhaal, op zoek naar een baas die haar ras kent, haar vertrouwen en duidelijkheid schenkt en in haar verhaal de trouwe en loyale metgezel herkent die ze kan zijn.” Het ras Akita valt onder de keeshonden/pool- en sledehonden. De schofthoogte is hoger dan 50 cm.

“We’ve got the ‘Faith’. U ook? Bezoek dan de website van Asiel de Kuipershoek en neem contact met ons op.”
Dierenasiel de Kuipershoek