Stedendriehoek

Airsoft: wat is het en hoe werkt het?

De term airsoft komen we vandaag de dag steeds vaker tegen. Dit komt doordat het in steeds meer landen aan populariteit wint. Toch weet lang niet iedereen wat het is. In principe is airsoft een sport waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen. Zij schakelen elkaar uit met behulp van wapens. Het gaat hierbij niet om echte wapens, maar om replica’s. Hiermee vuren spelers biologisch afbreekbare plastic balletjes op elkaar af. Veel mensen vergelijken airsoft met paintball, maar deze spelvormen verschillen wezenlijk van elkaar. Om verwarring te voorkomen, vertellen we je hier alles wat je moet weten over airsoft.

Doel van het spel
Zoals we hierboven al kort aanhaalden, wordt airsoft vaak gespeeld in twee teams. Zij starten ieders aan één kant van het speelveld. Voordat de spelers het veld ingaan, wordt het doel van het spel verkondigd. Er kan gespeeld worden om een vlag, maar ook om een schat. Een ander doel kan zijn dat een team zoveel mogelijk spelers uit het andere team uit moet schakelen. Het team waarvan de meeste spelers ‘overleven’ wint. Airsoft kan overigens ook individueel gespeeld worden. In dat geval is het de bedoeling dat je als laatste overblijft.

Wat heb je nodig voor airsoft?
Om airsoft te spelen, heb je een aantal spullen nodig. Allereerst moet je beschikken over een wapen. Je kunt vandaag de dag uit talloze wapens kiezen. Zo kun je een pistool of revolver gebruiken, maar ook een shotgun of sniper. Als je airsoft optimaal wilt spelen, raden wij je aan verschillende soorten wapens te kopen. Waarom? Omdat je jouw tegenstanders dan op verschillende manieren uit kunt schakelen. Koop daarom altijd een wapen voor dichtbij en een wapen voor veraf.

Naast wapens moet je nog een aantal andere airsoft benodigdheden kopen voordat je deze sport kunt beoefenen. Zo heb je bijvoorbeeld voldoende balletjes nodig. Je wilt tijdens het spel immers niet zonder munitie komen te zitten. Beschermende kleding mag eveneens niet ontbreken. Koop in ieder geval een bril, zodat je geen balletjes in jouw ogen kunt krijgen. Een helm is ook aan te raden. Speel je airsoft voornamelijk in de natuur? Overweeg dan ook camouflerende kleding te kopen. Zo val je minder op tussen de bomen, struiken en planten.