Stedendriehoek

AGOVV viert 105-jarig bestaan

APELDOORN – Afgelopen zaterdag is het 105-jarig bestaan van AGOVV gevierd in de Blauwe Drukte op sportpark Berg en Bos. De ruim zestig aanwezigen stonden gezamenlijk stil bij deze bijzondere dag.

De voetbalclub werd op 25 februari 1913 opgericht onder de naam Apeldoornse GeheelOnderhouders VoetbalVereniging (AGOVV), een afkorting die in 1921 zijn huidige betekenis kreeg: Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder.

Tijdens de viering is direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om jubilarissen te huldigen die 25 of 50 jaar lid zijn van de vereniging. Achtereenvolgens werden Marco uit den Boogard, Niels Risseeuw en Hans van den Berg gefeliciteerd met hun 25-jarige lidmaatschap en Bram Wijnveen met zijn 50-jarige lidmaatschap. Jeroen Huizinga (25 jaar lid), Joop van Dijk (40 jaar lid) en Jan ten Hove (40 jaar lid) konden helaas niet aanwezig zijn, maar ontvangen hun speldje op een ander moment. Voorzitter Martin Maassen kreeg van de organisatie van het AGOVV-museum een houten schild met AGOVV embleem overhandigd, een cadeau dat een ereplek in de Blauwe Drukte zal krijgen.