Stedendriehoek

Afhaken of toch nog meedoen

APELDOORN – Niets is veranderlijker dan het weer, hoor je vaak zeggen, maar als je de sportieve prestaties van csv Apeldoorn in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal in het seizoen 2017-2018 nader beschouwt, kun je stellen dat de club de stormachtige weersomstandigheden van afgelopen week ruim overtreft.

Grote verliespartijen tegen Zuidvogels, Ajax (amateurs), Sparta Nijkerk, SDC Putten en afgelopen zaterdag op Urk worden afgewisseld met mooie overwinningen tegen NSC Nijkerk, Huizen, SC Genemuiden en Excelsior’31. Het zijn onbegrijpelijke, niet te verklaren, verschillen. Het is erg lastig voor Jurgen Schefczyk en Patrick Patty om daar de zere vinger op te leggen. Maar helder is dat beide trainers er alles aan zullen doen om meer rust en continuïteit te bewerkstelligen bij hun spelers. Het winnen van titelkandidaten en daarna verliezen van potentiële degradanten is iets dat er uit moet. De jonge groep spelers moet zich realiseren dat het prachtige, succesvolle vorige seizoen geen enkele garantie is voor het huidige seizoen. Hoogmoed en arrogantie is niet op z’n plaats.

Toch zijn er nog kansen. Het team staat er in de tweede periode nog steeds kansrijk voor. De nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Urk is jammer, maar als de twee inhaalwedstrijden in winst worden omgezet, staat de ploeg zomaar bovenaan in deze periode. Maar eerst komt aanstaande zaterdag Berkum op bezoek. De tweede competitiewedstrijd in september bij Berkum werd smadelijk verloren. Terwijl  de eerste twintig minuten csv Apeldoorn Berkum compleet van de mat speelde. Een onterecht afgekeurd doelpunt en een defensieve blunder kantelden de wedstrijd toen compleet.

Tijd voor revanche. Tijd voor het herstellen van het vertrouwen  na de smadelijke nederlaag op Urk. En hoog tijd om de kansen in de tweede periode niet teloor te laten gaan. Dus alle belang voor een mooie en spannende wedstrijd, waarbij nogal wat op het spel staat. De spelers kunnen de hulp van de supporters goed gebruiken. De wedstrijd begint om 15.00 uur in het Orderbos.

De wedstrijdsponsor tegen Berkum is kantoorboekhandel Dijkgraaf-Rijsdorp BV, te vinden aan de Prins Willem Alexanderlaan 1423 te Apeldoorn. Naast het wedstrijdsponsorschap verzorgt men ook elk jaar het drukwerk van de jaarlijkse presentatiegids van csv Apeldoorn.