Stedendriehoek

Accres en de Kap samen voor meer gezondheid en geluk

APELDOORN – Onlangs zijn er mooie afspraken gemaakt tussen twee organisaties die zich sterk maken voor de gezondheid en het geluk van de inwoners van Apeldoorn. Accres, bekend van o.a. Sportservice, de sporthallen, zwembaden, kinderboerderijen en Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn, heeft besloten samen met Stichting de Kap een aantal ‘beweegactiviteiten’ op te zetten. Samen willen zij een positieve impact creëren op het leven van anderen.

Ieder jaar organiseert Accres een Openlucht Filmfestival in Stadspark Berg & Bos. Onderdeel van het festival is een netwerkbijeenkomst. In tegenstelling tot eerder edities van het festival heeft Accres besloten om het bedrag dat normaal gesproken wordt uitgegeven aan relatiegeschenken om te zetten in een activiteit. De keuze viel dit jaar op Stichting de Kap.

Sporten en bewegen stimuleren

Accres en de Kap gaan, in samenwerking met Sportservice Apeldoorn en de zwembaden, activiteiten ontwikkelen om sport en bewegen van mantelzorgers te stimuleren en ondersteunen. Deze activiteiten sluiten naadloos aan bij de campagne ‘Een mantelzorger wil ook wel eens sporten’, een initiatief van de Kap dat tot doel heeft om bewustwording te creëren over de behoeften van mantelzorgers. Naast hun toewijding aan het zorgen voor naasten, verdienen mantelzorgers ook tijd voor zichzelf. Eén op de drie à vier Nederlanders is mantelzorger, in 2040 is dat één op één. Belangrijk dus dat we er voor zorgen dat mantelzorgers zelf vitaal blijven.

Samen met mantelzorgers

“We hebben afgesproken dat we niet zelf verzinnen welke activiteiten we gaan aanbieden, dat willen we samen met de mantelzorgers doen,” verklaart Carla Maessen, directeur van Accres. Ook Lineke Maat van de Kap is enthousiast. “Ik kijk uit naar de mogelijkheden die deze samenwerking biedt”, zegt ze. “Samen met Accres kunnen we impact maken op het leven van mantelzorgers en hen ondersteunen in hun waardevolle rol. De eerste tips kwamen bij het Filmfestival al binnen, ik hoop dat er nog meer volgen.”