Stedendriehoek

Aart roert zijn staart

Aart, een 6-jarige kater, was zwervende toen hij in Dierenasiel de Kuipershoek terecht kwam. Sinds hij in de opvang zit, heeft hij een leven als een prins. En dat prinsheerlijke leventje wil hij nu graag voortzetten bij een nieuw baasje.

Meneer Aart lijkt niet echt op zijn mopperige naamgenoot uit Sesamstraat. Met deze meneer Aart haalt u een avontuurlijke assistent in huis die geniet van spelletjes (al dan niet samen met de baas), jagen op (nep)muizen, een voerspelletje. Kortom, alles waar Aart zijn slimme hersentjes voor en bij gebruiken kan. Anders gaat dit kereltje zich vervelen. Nieuwsgierig als hij is loopt hij graag achter zijn baas aan… Dat doet hij liever dan schattig op schoot zitten of als een leuke knuffel opgepakt te worden.

Omdat hij snel te prikkelen is, is Aart ook een wat stressgevoelig typetje. Door zijn staart op te zetten, laat hij dan zien dat het hem allemaal wat te veel wordt. Dan wordt hij een echte Aart Staartje(s). Dus enerzijds vindt hij het allemaal prachtig en spannend, maar anderzijds kan het op een gegeven moment echt genoeg zijn.

Buitenspelen is voor energieke kater Aart echt een must. En dan hebben we het niet over een balkon of een kattenren, maar echt over het vrije leven. Honden en katten zijn (Aarts)vijanden; dan komt die knorrige, boze kant van de Sesamstraat-Aart toch wel even om de hoek kijken. Geen optie dus, samenwonen met andere dieren. Dat geldt eigenlijk ook voor jonge kinderen. De medewerkers van het asiel verwachten dat kinderen ouder dan twaalf jaar, die Aart begrijpen en hem zijn eigen gang laten gaan, wél een match zouden kunnen zijn.

Kortom, zoekt u een speelse, zelfstandige kater die u graag volgt maar toch ook op zijn vrijheid gesteld is? En denkt u hem dat prikkelarme huisje te kunnen bieden? Neem dan contact op via e-mail: Asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl