Stedendriehoek

Aangemoedigd door de collega’s van Uitgeverij Stedendriehoek

APELDOORN – Nog 9 weken trainen en dan moeten we er klaar voor zijn: de 8 kilometer van de Midwinter Marathon. De eerste weken trainen zitten er alweer op. Naast de training bij Isokin op dinsdagavond trainen we ook een aantal keer door de week thuis, of in het bos, op straat of in de tuin. Gewoon, waar het uitkomt… maar trainen doen we!

Jacqueline Boekema is één van de deelnemers van ons team, dat uit 13 personen bestaat. Zij komt uit een echte sportfamilie. Een oud-olympisch kampioen als moeder en twee zeer sportieve broers… “Ik heb eerder wel sporten gedaan, zoals paardrijden, skiën, Disq en golf, maar dat is alweer wat jaren geleden. Tot drie jaar geleden was ik 2 à 3 drie keer in de week op de golfbaan te vinden, maar toen ik aan de trainingen voor de Midwinter begon, deed ik eigenlijk niets meer. Dit was dus een mooi moment om het sporten weer op te pakken. De Midwinter Marathon is een mooi doel om naar toe te werken. De laatste jaren sluipen er toch een paar kilootjes in en dan kun je twee dingen doen: er over gaan klagen of er wat aan doen. En ik kies voor het laatste.”

 

Trainen, trainen, trainen

Jacqueline heeft aardig wat sporten gedaan in het verleden, maar ze vindt zichzelf niet heel enthousiast als het om sporten gaat. “Het gezamenlijke lopen tijdens de training op de dinsdag vind ik vooral leuk. De trainingen alleen vind ik lastiger, maar tot nu toe valt het me echt mee. Het schema is goed te volgen. Oké, als ik verderop in het schema kijk en dan 2×25 minuten lopen zie staan, dan vraag ik me nu nog wel af hoe ik dat voor elkaar ga krijgen, maar ik ga ervoor. Gelukkig heb ik geen blessures en dat hoop ik zo te houden. Eigenlijk verwacht ik met de 8 kilometer dan ook niet al te veel problemen. Sterker nog: het is leuk om een gezamenlijk doel te hebben met een gezellige groep mensen!”

 

De Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 4 februari. Zie de website www.midwintermarathon.nl. Uitgeverij Stedendriehoek loopt met een team van 13 deelnemers mee met de 8 kilometer. Isokin begeleidt het team in de voorbereiding naar 4 februari.