Stedendriehoek

Aandacht voor elkaar met Babbelpost

Van links naar rechts Nicole Gorseling en Hans van der Hoeve van Rotary Club Epe en Suzanne Tuinman van EpeDoet! (Foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl)

Door corona zijn we allemaal meer aan huis gebonden en is er minder contact met anderen. Post ontvangen vindt iedereen leuk. Daarom hebben Rotary Club Epe en EpeDoet! het project Babbelpost bedacht. Bij Babbelpost draait het om kaartjes versturen. Om contact met mede-inwoners van de gemeente Epe te krijgen. Om te laten zien dat je aandacht hebt voor elkaar.

Burgemeester Tom Horn vroeg begin oktober aan de Epenaren om elkaar verhalen te vertellen, om vreugde en blijdschap te delen. Dit was koren op de molen voor de Rotary Club Epe. Volgens Rotaryleden Nicole Gorseling en Hans van der Hoeve is de serviceclub waar ze lid van zijn, continu op zoek naar projecten en diensten in de gemeente Epe waarbij aandacht voor elkaar en anderen centraal staat. Hans van der Hoeve: “Zeker in deze coronaperiode zijn we daar met elkaar nog bewuster van. Het is een prachtig project om mee bezig te zijn.”

Nicole Gorseling vult aan: “We hebben dit jaar als Rotary wel meer gedaan. Zo zijn er plantjes bezorgd bij zorginstellingen, is er speelgoed ingezameld voor gezinnen met een kleine beurs en werden er mondkapjes gekocht voor bezoekers van de Voedselbank en Mode&Co. Nu waren we op zoek naar een project waarbij we ook inwoners van de gemeente Epe meer kunnen betrekken en verbinden.”

Suzanne Tuinman van EpeDoet! had daar wel oren naar. ”Begin dit jaar hebben we als Koppel-Swoe, op verzoek van de gemeente, EpeDoet! gelanceerd. EpeDoet! is het onafhankelijke platform voor vrijwilligerswerk in de gemeente Epe waar vraag en aanbod samenkomen. Onze maatschappij kan niet meer zonder vrijwilligers. Dat merken we. Sinds onze livegang weten inwoners, organisaties en verenigingen ons te vinden.” Gorseling en Tuinman staken de hoofden bij elkaar en bedachten het project Babbelpost. Dit onder het mom van: ‘aandacht voor een ander en vrijwilligerswerk hoeft niet altijd groots te zijn’.

Iconen op stoep

Hoe werkt Babbelpost eigenlijk? “In een periode waarin mensen veel wandelen is het erg gemakkelijk om een paar kaartjes of mooie tekeningen van je kind bij je te steken en die te bezorgen bij een ander. Waar gezinnen eerder dit jaar bij de Berenjacht op zoek ging naar een beer in het raam, kan er nu gezocht worden naar een geel icoon van een envelop op de stoep. Vind je post ontvangen leuk? Je kunt je aanmelden bij www.epedoet.nl/babbelpost, de adressen gaan naar Rotary Club Epe en de leden spuiten de iconen op de stoep. Daarna kun je dus post ontvangen. De aankomende periode volgen er nog verschillende acties waardoor Babbelpost nog leuker wordt.”

Is Babbelpost alleen voor eenzame mensen? Het trio tot slot: “Nee zeker niet. Iedereen die het leuk vindt om post te ontvangen kan meedoen. Je kan anoniem bij iemand een kaartje in de bus doen, maar je mag ook je gegevens op de kaart zetten.” Geïnteresseerde inwoners van de gemeente Epe kunnen zich opgeven via www.epedoet.nl/babbelpost of telefonisch via Koppel-Swoe op 0578-676767.