Stedendriehoek

Aandacht voor de impact van kanker tijdens Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Dat kan jezelf betreffen, familie, vrienden, collega’s… De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van de partner, familie, collega’s en vrienden. Kortom, kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

Waarom Wereldkankerdag
Het doel van Wereldkankerdag is het aandacht geven aan de impact van kanker en aan het brede aanbod aan zorg en ondersteuning voor (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden. Daarom staat elke 4e februari in het teken van deze ziekte. Zorgorganisaties zetten in de week rondom Wereldkankerdag hun deuren open om te laten zien wat zij mensen met kanker en hun naasten te bieden hebben. Van een lezing over een behandelmethode tot een luisterend oor en van een fit-challenge tot wandelcoaching.

Evenementen tijdens Wereldkankerdag
Op de website wereldkankerdag.nl staat de volledige agenda. Per regio kun je vinden wat op locatie te doen is, maar de evenementen zijn in verband met corona ook veel online. Door het hele land zijn (online) activiteiten te vinden die verband houden met het omgaan met kanker. Je kunt op deze manier op een laagdrempelige manier kennismaken met diverse zorgorganisaties in het land. Zij zetten vanwege het coronavirus vooral online hun deuren open voor bijvoorbeeld een luisterend oor, rondleiding of lezing. Iedereen die met kanker te maken heeft, is van harte welkom om deel te nemen. Alle evenementen zijn uiteraard gratis toegankelijk.

Stel je vraag over kanker
Op wereldkankerdag.nl vind je naast de agenda ook tal van hulpinstanties die overzichtelijk bij elkaar staan vermeld. Zo zitten de voorlichters van de Kanker.nl Infolijn klaar bij de telefoon om al je vragen te beantwoorden. Heb je zelf of heeft iemand in je omgeving kanker? Als je behoefte hebt om met iemand te praten, dan kun je terecht bij de voorlichters van de Kanker.nl Infolijn. Telefoonnummer: 0800-0226622.