Stedendriehoek

Aandacht voor beweegaanbod en veilig fietsen voor senioren

APELDOORN – In september wordt op vier markten in Apeldoorn het sport- en beweegaanbod voor senioren uit de wijk onder de aandacht gebracht. Het is belangrijk om ook als senior voldoende te blijven bewegen, maar het kan best lastig zijn om hier een weg in te vinden.

Welke verenigingen hebben (specifiek) aanbod voor senioren? En welk beweegaanbod is er op ontmoetingsplekken? Kom langs voor meer informatie. Daarnaast zal op de markten aandacht worden besteed aan veilig fietsen vanuit het project Doortrappen. Ontvang tips om zo lang mogelijk zelfstandig en veilig te blijven fietsen, bijvoorbeeld over het omgaan met de elektrische fiets, fietsfitoefeningen, de lage instap of het wel of niet gebruikmaken van een helm.

De locaties en tijden: zaterdag 2 september op het Zuiderparkfestival (13.00-18.00 uur), donderdag 7 september op de markt van de Anklaar (08.30-12.30 uur), vrijdag 15 september op de markt van het Schubertplein (08.30-12.30 uur) en zaterdag 23 september op de markt van het Marktplein (08.30-12.30 uur).

De organisatie is in handen van de werkgroep Seniorensport Apeldoorn en Doortrappen Apeldoorn. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Tjeerd Lemstra: 06-50458365 of t.lemstra@stimenz.nl