Stedendriehoek

Aandacht en verbondenheid in kerstherbergen

Met kerst is er overal gezelligheid, warmte en uitgebreid te eten. Zo lezen we dat in de bladen en zien we op de reclame. Niets is minder waar: dit is voor velen niet weggelegd. De Apeldoornse kerstherbergen De Herberg en De Druif proberen daar binnen hun mogelijkheden iets aan te doen. In hun huiskamers in gezellige en warme kerstsfeer zijn gasten van harte welkom en ontvangen zij aandacht en voelen zij verbondenheid.

“De kerstherbergen draaien op goede wil, vrijwilligers en giften. Met de huidige stijging van de prijzen van boodschappen en groeiende armoede wordt het een hele uitdaging om de gasten op dezelfde manier te blijven onthalen. De kerstherbergen, bemenst door vrijwilligers, zijn namelijk volledig afhankelijk van giften”, aldus een woordvoerder van de organisatie. “Wilt u ook een steentje bijdragen? Voor €7,50 kunnen wij onze gasten verwennen met lekkere hapjes, koffie of thee met iets lekkers, soep en een broodje en een kleine attentie. Giften zijn welkom op rekening NL94 INGB 0002 0756 80 ten name van Werkgroep Kerstherbergen, Apeldoorn. Blijft er toch geld over, dan wordt dat gebruikt voor anderen uit de doelgroep. Te denken valt aan warme kleding zoals sokken, handschoenen en dassen, fruit, een maaltijd, enzovoorts…”

De Herberg, Deventerstraat 40 (ingang Griftstraat), is open op kerstavond van 14.30 tot 18.30 uur, op eerste kerstdag van 13.30 tot 16.00 uur en op tweede kerstdag van 13.30 tot 16.00 uur. De Druif is geopend op tweede kerstdag van 11.00 tot 15.00 uur in kerkcentrum De Drie Ranken, in wijk De Maten.