Politiek

Rode Lintjes bij Groen Links

De fractie van GroenLinks Apeldoorn heeft donderdag 16 februari 2023 haar rode lintjes uitgedeeld.  De rode lintjes werden uitgereikt aan vrijwilligers en organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een ander in de Apeldoornse samenleving.

Dieren Voedselbank

Het eerste lintje werd uitgereikt door Logan aan de DierenVoedselbank in Apeldoorn. Ze werden genomineerd door Partij voor de Dieren. Dit burgerinitiatief is enkele jaren gestart met slechts 2 vrijwilligers en inmiddels uitgegroeid tot een grote organisatie met veel vrijwilligers die iedereen in Apeldoorn en omstreken helpt om ook hun dieren te kunnen voeden als ze het financieel minder hebben. En daarmee echt voorzien in een dringende behoefte.

Anneke van Zevenbergen

Het tweede lintje werd uitgereikt door Dieuwke die Anneke had genomineerd voor haar inzet voor de facebookgroep Goed Bezig, zij zet zich al jaren in voor iedereen in Apeldoorn ‘’Ik wilde een socialere groep opzetten waarin mensen geven én nemen, samen’’. Lees haar hele verhaal via deze link :

Marleen Turner

Het derde lintje werd uitgereikt door Paul samen met Fokjelien (Bestuur GL) die haar genomineerd heeft vanwege haar jarenlange stuwende kracht achter de stichting derdehands in Apeldoorn. Het lintje werd opgespeld door Marleen aan alle vrijwilligers  die zich al jaren inzet voor deze stichting.

Servicepunt Automobiel Apeldoorn

Het laatste lintje van deze ochtend werd uitgereikt door Kirsten. De nominatie was gedaan door Margien de Vries. Het is echt een geweldige oplossing voor oudere en minder mobiele mensen, zoals bijvoorbeeld mijn vader van bijna 91 jaar.  Hij maakt er wekelijks gebruik van om naar de fysiotherapie te gaan.  Vriendelijke en behulpzame chauffeurs, die ook nog op je wachten als je binnen een uur terug reist. Altijd in voor een belangstellend praatje. En het ontlast mij -als mantelzorger- ook.

Benieuwd wie er meer in de Eregalerij van de rode lintjes staan? Die vind je hier:

https://apeldoorn.groenlinks.nl/eregalerij-van-rode-lintjes-dragers