Politiek

Raadslid Oosterhoff stapt over

APELDOORN – Vivian Oosterhoff, sinds de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen raadslid voor Forum voor Democratie, sluit zich aan bij de fractie van BVNL Apeldoorn. De huidige fractieleden van BVNL kwamen eerder uit voor GemeenteBelangen en sloten zich aan bij de landelijke partij Belang van Nederland van Wybren van Haga om ‘zich te verbinden met mensen die gelijkgestemd zijn’.

Politiek gezien stond en staat Oosterhoff nog steeds achter het grootste deel van de standpunten van FVD. “Maar ik heb gaande de tijd echter moeten concluderen dat de vorm waarop FVD politiek bedrijft steeds verder van mij af is komen te staan. BVNL is veel meer geïnteresseerd in het oplossen van problemen”, stelt zij. “Het voeren van een debat moet altijd gaan over de inhoud en niet gericht op het creëren van weerstand. Dit past niet bij mij als persoon. Ik respecteer altijd de mening van anderen, ook als ik die niet deel. Afgelopen week heb ik daarom de beslissing moeten nemen om niet verder te gaan onder de vlag van FVD en mij per direct aan te sluiten bij de fractie van BVNL Apeldoorn. Deze beslissing is voor mij heel moeilijk geweest omdat ik loyaliteit erg belangrijk vind. Het is voor mij echter niet meer mogelijk om politiek te bedrijven in de lijn van FVD.”

“Ik begrijp dat mijn beslissing voor velen als een donderslag bij heldere hemel komt, maar ik ben zeker niet over een nacht ijs gegaan. Ik ben jarenlang vol overtuiging lid geweest en heb mij 100% ingezet voor de partij. Ik meen echter voor mijn kiezers meer te kunnen betekenen als ik deze stap zet. Wel wil ik Forum voor Democratie bedanken voor het vertrouwen, maar ik kan mij als persoon niet langer verenigen met de politieke werkwijze. De afgelopen tijd heb ik prettig kunnen samenwerken met mijn toekomstige collega’s van BVNL en de evident inhoudelijk overlap geeft mij vertrouwen dat ik mij op een constructieve manier kan blijven inzetten voor de kernwaarden die ik belangrijk acht in het belang van Nederland en zijn inwoners zoals vrijheid, soevereiniteit, gezond verstand, fatsoen en ambitie”, aldus Oosterhoff. (Foto: Rob Voss)