Politiek

Partij voor de Dieren Apeldoorn reikt Harry Voss Award 2023 uit aan Ria en Bert Walhof 

Op 4 oktober, Wereld Dierendag, heeft de Partij voor de Dieren Apeldoorn een bijzonder individu ge-eert vanwege hun onvermoeibare inzet voor dierenwelzijn. De “Harry Voss Award,” vernoemd naar de voormalige fractievoorzitter die bekendstaat als een ware dierenvriend en zich dagelijks inzet voor zijn grote liefde, het wilde zwijn, is op deze speciale dag uitgereikt.

Dit jaar heeft de jury, bestaande uit Harry Voss en Branko Driessen (coördinator Werkgroep Apeldoorn PvdD), besloten de prestigieuze Harry Voss Award toe te kennen aan Ria en Bert Walhof. Hun langdurige en gepassioneerde inzet voor padden, hun betrokkenheid bij het lokale dierenasiel, en hun voortdurende inspanningen voor dierenwelzijn hebben indruk gemaakt en worden ten zeerste gewaardeerd.

Daarnaast hebben Ria en Bert Walhof zich ingezet om de gemeente bewust te maken van het belang van het ecologisch verantwoord schoonhouden van watergangen, met speciale aandacht voor biodiversiteit.

De Harry Voss Award is een symbolische beloning voor hun buitengewone toewijding en bijdragen aan de bescherming van dieren en hun leefomgeving. Het is een erkenning van hun onschatbare inspanningen en een stimulans voor anderen om zich ook actief in te zetten voor dierenwelzijn en natuurbehoud.

De prijs zelf, een beeldje van een prachtig zwijntje vervaardigd door kunstenares Tine Harleman uit Hoog Soeren, is op 4 oktober met trots aan Ria en Bert Walhof overhandigd