Politiek

Bepaal mee waar verkiezingsdebat provincie over gaat

APELDOORN – Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. In de aanloop naar deze verkiezingen organiseren Rijnbrink, Rozet Arnhem en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 9 maart een lijsttrekkersdebat, samen met Omroep Gelderland, RTV Connect en andere lokale omroepen. Via CODA Bibliotheek kan iedere inwoner van Apeldoorn en omgeving onderwerpen aandragen voor het debat.

Wolven op de Veluwe, aanpak van de stikstofproblemen, jonge starters en de woningmarkt, openbaar vervoer, de energietransitie, het onttrekken van grondwater in bepaalde Gelderse gebieden. Het is een greep uit de onderwerpen waarmee Provinciale Staten zich bezighouden. In het debat op 9 maart worden de lijsttrekkers van de politieke partijen aan de tand gevoeld over deze en andere onderwerpen. Daarbij wordt vooral ingegaan op onderwerpen die voor de inwoners van Gelderland belangrijk zijn. Iedereen kan laten weten welke thema’s in het debat moeten worden besproken.

Meedoen is simpel. Iedereen kan naar een van de vestigingen van CODA Bibliotheek komen en daar de antwoordkaart invullen. Bij de klantenservice is informatiemateriaal te vinden en een stembus om de kaart in te stoppen. De stembussen staan zowel in CODA Centrale Bibliotheek (Vosselmanstraat 299) als in de vestigingen De Maten (Violierenplein 102) en dok Zuid (1e Wormenseweg 460). Online een of meer onderwerpen doorgeven kan ook, via www.debatprovincialestaten2023.nl

Op donderdag 9 maart vindt van 19.30 uur tot 21.00 uur het debat plaats in Rozet Arnhem. Uit alle inzendingen worden de onderwerpen voor het debat gekozen. Een aantal inzenders wordt gevraagd om hun onderwerp tijdens het debat toe te lichten. Bijvoorbeeld door vooraf een video in te spreken of tijdens de debatavond op 9 maart aanwezig te zijn. De organisatie neemt contact op met deze inzenders.

Het debat wordt ook via een livestream uitgezonden. Enkele dagen voor het debat wordt op www.debatprovincialestaten2023.nl gedeeld waar de livestream is te volgen.