Stedendriehoek

750 Kilometer fietsen voor het goede doel

STEDENDRIEHOEK – Make-A-Wish Nederland, Support Casper en Libéma Profcycling lanceren ‘The Dutch 750’: een nieuw wielerevenement door het prachtige Gelderse landschap. Op 26, 27 en 28 juni fietsen wielrenteams door Gelderland om fondsen te werven voor Make-A-Wish Nederland en Support Casper. Daarnaast is het ook mogelijk om een deel van het eigen sponsorbedrag te doneren aan een goed doel naar keuze. Voor een minimale donatie van 500 euro kunnen deelnemers één, twee of drie dagen meefietsen.

Samen voor een ander
‘Samen voor een ander’ is het motto waar het bij The Dutch 750 om draait. Met honderden sportievelingen worden drie dagen lang elke dag twee etappes van 125 kilometer gefietst door de Gelderse streken. Studio Sport-presentator Sjoerd van Ramshorst, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland, heeft zich als eerste sportieveling verbonden aan The Dutch 750. “Als groot sportliefhebber juich ik dit nieuwe charity wielerevent natuurlijk toe. Hopelijk springen mensen in juni massaal op de fiets om met elkaar een fantastisch bedrag bijeen te brengen voor deze mooie goede doelen.” The Dutch 750 kan ook rekenen op de steun van voormalig profwielrenners Steven Rooks en Rob Harmeling.

Na inspanning komt ontspanning
Tijdens het sportieve weekend is er de mogelijkheid om in een van de vele vakantieparken van hoofdsponsor Droomparken op De Veluwe te overnachten. De toertocht begint en eindigt iedere dag bij Droompark De Zanding in Otterlo. De eerste dag gaat de toer dwars over de Veluwe naar Veenendaal. De tweede dag gaat de route door Nationaal Park de Hoge Veluwe richting de schilderachtige plaatsjes Hoenderloo, Loenen en Eerbeek. De laatste dag gaat de toertocht via het Veluwemeer naar Apeldoorn, door Nunspeet en Deventer. De uitgebreide routes zijn te vinden op de website. The Dutch 750 wordt op zondag 28 juni afgesloten met een slotfeest onder leiding van radio-dj Lars Boele.

De organisatie van de The Dutch 750 wordt verzorgd door Libéma Profcycling. Als organisator van grote wielerevenementen weet zij als geen ander waar een afwisselende route, met de nodige aantal stops en ravitaillering aan moet voldoen. Deelnemers kunnen zich via www.thedutch750.nl individueel of als team (maximaal tien personen) inschrijven voor de eerste editie van The Dutch 750. Er is de keuze om één, twee of drie dagen mee te fietsen.