Stedendriehoek

50 jarig jubileum jeugdkampen Don Bosco

ASSEL – Met als motto ‘Met z’n allen festivallen’ organiseert Stichting Jeugd- en jongerenvakanties Don Bosco, bekend als DeeBeetje-kampen, zaterdag 23 september van 14.00 tot 19.00 uur een feestelijk festival op het terrein aan de Pomphulweg 104 in Assel waar alle jaren de kampen gehouden zijn.

Het festival is gratis toegankelijk voor alle leeftijden en er is van alles te beleven. Op het podium zijn optredens te bewonderen, variërend van zang tot comedy, en er zijn diverse workshops. Voor kinderen zijn er tal van activiteiten zoals djembé-les, knutselen en springen op een groot springkussen. En uiteraard ontbreekt een kampvuur niet, inclusief marshmallows. Eten en drinken is bij verschillende kraampjes verkrijgbaar. Voor iedereen is het DeeBeetje Festival een leuk dagje uit. Zeker als je ooit op kamp bent geweest of benieuwd bent naar het kampgevoel anno 2017.

Al vanaf 1967 biedt de organisatie kinderen de kans op een onbezorgde vakantieweek. In 1967 besloten een aantal mensen om op kamp te gaan, toen nog in tenten. Zouden zij hebben kunnen bedenken dat er 50 jaar later in Assel nog steeds DeeBeetje kampen worden georganiseerd. De afgelopen vijftig jaar genoten duizenden kinderen uit heel Nederland van de jeugdkampen die altijd bol staan van creativiteit, sportiviteit en speelsheid. Onder hen ook bekende Nederlanders zoals cabaretier Herman Finkers (in ’69) en onderzoeksjournalist Brenno de Winter.

In het kader van Burendag 2017 zijn ook alle inwoners van Hoog Soeren en Assel extra welkom op het terrein. Er is gratis koffie en thee en een traktatie.

Stichting Jeugd- en jongerenvakanties Don Bosco heeft als doelstelling het organiseren van vakantieweken voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar. Kinderen die het leuk vinden om er een weekje lekker tussenuit te zijn maar vooral ook voor die kinderen en jongeren voor wie een weekje vakantie niet zo vanzelfsprekend is vanwege sociaal en/of financiële problemen. De stichting streeft naar een relatief lage kampprijs, zodat het ook voor minder draagkrachtige jongeren mogelijk is om een week of weekend op vakantie te gaan. De stichting draait volledig met vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om de kampweken voor de kinderen tot een succes te maken.

www.jeugdkampendonbosco.nl en www.facebook.com/deebeetjekamp