Stedendriehoek

5 tips om je huid goed te verzorgen

Was er maar een middeltje om je huid niet oud te laten worden, dat zou een wens zijn van velen! Helaas… Maar er zijn tal van manieren om je huid goed te verzorgen zodat je de rimpels en ouderdom wat uitstelt. Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet.

Scrubben
Scrubben is een belangrijk onderdeel van het verzorgen van je huid. Hiermee haal je namelijk dode huidcellen en oneffenheden weg. Je huid is daarna weer baby zacht. Je hebt verschillende scrubs, de een wat grover dan de ander. Gebruik nooit een grove scrub voor je gezicht! Het is dan beter om een speciale gezichtsscrub te gebruiken. Je kunt ook je huid scrubben met een washandje of spons.

Als je gaan scrubben met een washandje of spons, zorg er dan ook hierbij voor dat het niet te hard is en dat je kwaliteitsproducten koopt. Ook is het van belang om goede producten te gebruiken als je gaat slapen. Je ligt immers de hele nacht op je beddengoed, dus het is van belang dat deze ook goed voor je is. Je kunt kijken voor bed en bad textiel bij badgoed.com.

Smeren
Het is van belang om je huid goed in te smeren. Sowieso na elke douchebeurt, als je huid wat kwetsbaarder is geworden door het water en de zeep die je erop gedaan hebt. Door je lichaam in te smeren voorkom je uitdroging van je huid. Omdat je gezicht extra kwetsbaar is, is het goed je gezicht in de ochtend en avond in te smeren met crème. Zo blijft het gehydrateerd.

Hydratatie
Over hydratatie gesproken.. Als je je huid goed wilt verzorgen, drink dan veel water! Dat is iets wat je de hele dag door kunt doen en wat echt een bewezen effect heeft op je huid. Daarnaast is water drinken natuurlijk van essentieel belang voor allerlei functies in je lichaam. Zorg ervoor dat je minstens 2 liter water per dag drinkt.

Zonnebrandcrème
Schijnt het zonnetje op je bol? Dan is het tijd om je in te smeren! Zorg dat je dit doet om je huid te beschermen tegen UV-straling. En niet denken, het kan wel. Zelfs al verbrand je niet, de zon brengt wel kleine beschadigingen aan aan de huid. Voor je gezicht kun je ervoor zorgen dat je een crème neemt waar ook een factor in zit, zo ben je dagelijks al betere beschermd tegen de zon op je gezicht.