Stedendriehoek

45e editie Midwinter Marathon

APELDOORN – De inschrijving voor de 45e editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon op zaterdag 3 en zondag 4 februari in Apeldoorn is geopend. Tot en met zaterdag 13 januari is de inschrijving open op de website. De deelnemers krijgen het startnummer thuisgestuurd.

Ook dit jaar gelden limieten wat betreft het aantal deelnemers per afstand. Voor de Kroondomein Het Loo Marathon zijn dit 150 lopers (aantal is bereikt), de Asselronde 3000 lopers, de Decathlon Mini-Marathon heeft een maximum van 4500 lopers, de Centraal Beheer Acht van Apeldoorn maximaal 7000 lopers en de Stentor Kidsrun 1000 deelnemers.

Op zaterdag 3 februari kan Kroondomein Het Loo Marathon van 42 kilometer gelopen worden. Op zondag 4 februari zijn er vijf verschillende afstanden. De Stentor Kidsrun van 1 kilometer start vanaf 10.05 uur. De Decathlon Mini-Marathon (10 mijl, ongeveer 16 kilometer) start om 11.15 uur. Ook is er de Asselronde van 25 kilometer. De start van deze afstand is om 11.45 uur. De 8 kilometer onder de naam Centraal Beheer Acht van Apeldoorn staat om 15.00 uur op het programma. Voor bedrijven is er de Multicopy Businessrun. De Businessrun van 8 kilometer start om 15.00 uur, terwijl de loop van 10 mijl om 11.15 uur start. 

“De Midwinter Marathon is het oudste, nog bestaande hardloopevenement van Nederland. Dat vind je gewoon in Apeldoorn”, vertelt Robert Spijkerman namens de organisatie. “Dit jaar wordt de 45e editie van de Midwinter Marathon georganiseerd op (koop)zondag 4 februari. Of je nou voor de Kidsrun van 1 km gaat of juist voor de Asselronde van 25 kilometer, je professioneel rent of pas net komt kijken: iedereen mag meedoen aan het evenement. De Midwinter Marathon is uniek in Nederland door het fantastische parcours door de bossen van Apeldoorn en omgeving!”

Wijzigingen Kidsrun
Ten opzichte van de vorige edities zijn er een paar wijzigingen aangebracht om de Kidsrun soepeler te laten verlopen. De vier- en vijfjarigen lopen nu 500 meter. De kinderen van 6 tot en 12 jaar lopen één kilometer. De veranderingen betreffen verder de starttijden, leeftijdscategorieën, startvakken en het meelopen van ouders. Kijk voor meer informatie op de website. 

Voor de tweede keer is er op de zaterdag de Kroondomein Het Loo Marathon. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Genieten van de omgeving tijdens een stevige inspanning, dat is het doel van deze loop. Om dit mogelijk te maken is er aan deze trail een strikte limiet gesteld voor wat betreft het aantal deelnemers: maximaal 150 lopers. Het parcours gaat uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig.

Kijk voor meer informatie en de inschrijving op www.midwintermarathon.nl. Op zaterdag 3 en zondag 4 februari is er geen na-inschrijving.