Stedendriehoek

4 redenen waarom een Sim Only abonnement de beste keuze is voor jou

Een telefoonabonnement is voor veel mensen een vaste maandelijkse uitgave. Of je nu veel belt, sms’t, of vooral mobiel internet gebruikt, het is belangrijk om een abonnement te kiezen dat bij jou past. Nog niet overtuigd of ben je benieuwd naar de voordelen van zo’n Sim Only abonnement? Lees dan snel verder! Hier zijn vier voordelen van een Sim Only abonnement en waarom het de moeite waard is om te overwegen.

Kostenbesparing

Een groot voordeel van een Sim Only abonnement is de kostenbesparing. Je betaalt alleen voor het abonnement en niet voor een nieuwe telefoon. Daardoor zijn de maandelijkse kosten vaak lager dan bij een abonnement met toestel. Op jaarbasis kan dit flink schelen, waardoor je veel kunt besparen op je telefoonkosten. Sim Only abonnementen zijn vaak flexibel. Je kunt zelf kiezen hoeveel belminuten, sms’jes en data je nodig hebt. Zo betaal je nooit te veel voor dingen die je niet gebruikt.

Geen Langdurige Contracten

Met een Sim Only abonnement zit je niet vast aan langdurige contracten. Bij veel reguliere abonnementen zit je vaak één of twee jaar vast, waardoor je niet zomaar kunt overstappen of opzeggen. Met een Sim Only abonnement kun je vaak maandelijks opzeggen of overstappen naar een ander abonnement. Dit geeft je meer flexibiliteit en vrijheid om te kiezen wat het beste bij jou past.

Keuzevrijheid en Flexibiliteit

Een Sim Only abonnement biedt veel keuzevrijheid en flexibiliteit. Je kiest zelf je provider, hoeveel belminuten, sms’jes en data je nodig hebt, en of je maandelijks wilt kunnen opzeggen. Daarnaast kun je vaak je abonnement tussentijds aanpassen. Als je merkt dat je meer of minder belminuten, sms’jes of data nodig hebt, pas je je abonnement gewoon aan. Zo heb je altijd een abonnement dat het beste bij jou past en zit je niet vast aan een contract dat niet meer aansluit bij je wensen.

Geen BKR-Registratie

Wat veel mensen niet weten is dat je bij een Sim Only abonnement geen BKR-registratie krijgt. Dit is een groot voordeel. Maar waarom? Bij reguliere abonnementen met een nieuwe telefoon wordt het toestel gezien als een lening en dit wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Dit kan invloed hebben op bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek of lening. Dit kan nogal uitmaken! Met een Sim Only abonnement, waarbij je alleen betaalt voor het abonnement en niet voor een nieuwe telefoon, krijg je geen BKR-registratie. Dit kan voordelig zijn als je in de toekomst een lening wilt afsluiten en geen negatieve invloed wilt hebben van je telefoonabonnement. Goed om te weten!