Stedendriehoek

3FM Serious Request 2017 zoekt promotievrijwilligers

“Krijg jij ook elk jaar veel energie van 3FM Serious Request? En vind je het leuk om andere mensen hier enthousiast voor te maken? Dan kun jij ons helpen! Meld je aan als promotievrijwilliger. Jij motiveert en enthousiasmeert mensen om in actie te komen voor 3FM Serious Request. En het werkt, want elk jaar komen er meer mensen in actie en worden meer presentaties aangevraagd”, vertelt Margot Walraven, projectleider van Het Rode Kruis rond 3FM Serious Request.

Als voorlichter geef je gastlessen en presentaties over 3FM Serious Request 2017 bij onderwijsinstellingen, bedrijven en verenigingen in jouw omgeving. Deze gastlessen en presentaties vinden voornamelijk op werkdagen plaats (doordeweeks overdag). Naast promotie kun je ook actief mee gaan werven om zo nog meer scholen, bedrijven en verenigingen te laten meedoen.”

Ze vervolgt: “Tijdens de presentatie geef je uitleg over 3FM Serious Request, informatie over Het Rode Kruis en geef je een toelichting van de stille ramp 2017. Het kan voorkomen dat je brainstormsessies begeleidt waarin de groep zijn creatieve ideeën voor acties kan spuien en maak je samen met hen een plan van aanpak. De inhoud en duur van één presentatie is afhankelijk van de tijd die beschikbaar wordt gesteld door de scholen, bedrijven en verenigingen. Normaal gesproken is dit niet meer dan 60 tot 95 minuten. De eerste presentaties gaan medio oktober van start en stoppen in de actieweek van 18 tot 24 december. Een overzichtelijk project van drie maanden. We houden rekening met je woonplaats, agenda en dus je beschikbaarheid. Je kunt zelf aangeven hoe vaak per week en waar je ingezet wilt of kunt worden.”

De aanmelders ontvangen een presentatietraining om hun presentatievaardigheden bij te spijkeren. Daarnaast krijgen ze een thematraining . Hierin krijgen ze uitleg over het thema, een briefing over Het Rode Kruis en inzicht in de inhoud van de presentatie. Verder is de promotievrijwilliger aangesloten bij het 3FM Serious Request-team van Het Rode Kruis. Walraven: “Kom jij het team van voorlichters versterken voor 3FM Serious Request 2017? Meld je dan aan via deze link: https://3fmseriousrequest.wufoo.com/forms/3fmsr17-aanmelding-promotievrijwilliger/  Let op: je moet wel 20 jaar of ouder zijn. Heb je nog vragen, mail deze dan naar 3FM@redcross.nl