Stedendriehoek

3FM Serious Request 2017 in Apeldoorn

APELDOORN – Het Glazen Huis staat in 2017 in de week voor kerst in Apeldoorn. NPO 3FM strijkt voor de veertiende editie van 3FM Serious Request neer in het hart van de Veluwe.

Van 18 tot en met 24 december komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van NPO 3FM. De dagen voor kerst vraagt de publieke jongerenzender aandacht voor een stille ramp. Van Friesland tot Limburg: door het hele land zamelen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven geld in voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis op een plein ergens in Nederland draaien drie 3FM-dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Tot en met kerstavond maken de dj’s 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze de acties voor 3FM Serious Request op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM-dj’s, bands, artiesten, luisteraars en actievoerders op het plein geven de dj’s de energie die ze zo hard nodig hebben.

“Wij zijn hartstikke blij met de komst van NPO 3FM Serious Request 2017 naar Apeldoorn”, aldus burgemeester John Berends in een eerste reactie op het nieuws dat Apeldoorn in 2017 als gaststad mag fungeren. Het nieuws dat Apeldoorn in 2017 de gaststad is, werd donderdag bekend gemaakt door DJ Michiel Veenstra tijdens het programma MetMichiel.

Berends denkt dat het feit dat Het Rode Kruis volgend jaar precies 150 jaar geleden in Apeldoorn werd opgericht bij Paleis het Loo, een belangrijke rol heeft gespeeld bij de toekenning: “Hoofddoel van Serious Request is en blijft om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor projecten van Het Rode Kruis. De keuze voor Apeldoorn onderstreept de directe relatie tussen het evenement en Het Rode Kruis.”

De burgervader is ervan overtuigd dat Apeldoorn in staat is om van Serious Request 2017 een bijzonder evenement te maken. “Met de organisatie van het Wereldkampioenschap Beach Volleybal en de start van de Giro d’Italia hebben wij bewezen echt wat te kunnen in Apeldoorn. Dat gaat echt goed komen. Die klus klaren wij met elkaar.” Verder wijst de gemeente op het grote draagvlak voor het naar Apeldoorn komen van Serious Request. “Ik heb Apeldoorn leren kennen als een warme en betrokken stad. Een stad waar mensen er voor elkaar zijn. Toen het idee ter tafel kwam, heb ik vele tientallen positieve reacties uit de samenleving ontvangen. En ook de gemeenteraad is enthousiast.” Berends is verder ingenomen met de steun van het bedrijfsleven: “Ook vanuit die hoek is er full support”.

Nu de toekenning een feit is, gaat Apeldoorn het ingediende bidbook omzetten in een concreet plan. Dit gebeurt vanzelfsprekend in nauw overleg met NPO 3FM. De gemeente wil echter ook de samenleving en de bedrijven nadrukkelijk betrekken bij het opstellen van het plan. Verder gaat een Apeldoornse delegatie eind december het licht opsteken bij Serious Request 2016 in Breda.