Stedendriehoek

35.000 euro opgehaald voor stamcelbehandeling in Frankfurt

APELDOORN – De 31-jarige Christa Brummel heeft door middel van een crowdfunding actie 35.000 euro opgehaald voor een stamcelbehandeling in Frankfurt. Na alles in Nederland te hebben geprobeerd om haar ziekte van Lyme te overwinnen, is dit haar laatste hoop. Christa had niet verwacht dat het zou lukken en is iedereen dan ook heel dankbaar.

Door: Mandy Hendriks

Aanstaande zondag vertrekt Christa met haar vriend Henry naar Frankfurt. “We beseffen het nog niet helemaal, maar dat komt vast wel als we in Duitsland zijn,” vertelt Christa. “De behandeling begint op maandag met onderzoeken. In het weekend zijn we ‘vrij’ en van maandag 5 tot en met vrijdag 9 maart gaat de behandeling verder. Daarna komen we weer naar huis.”

De behandeling heeft te maken met het opschonen van het immuunsysteem. “De stamcellen worden buiten je lichaam gereinigd en dan weer teruggeplaatst. Het is de bedoeling dat de gezonde cellen, de slechte tegengaan.” Het is niet honderd procent zeker dat de behandeling aanslaat, maar het is het proberen waard. “De reacties van patiënten zijn zo goed dat het bijna niet mis kan gaan.”
Christa kan bijna niet geloven dat het gelukt is om een bedrag van 35.000 euro binnen tien weken binnen te halen. “Ik kan niet zeggen hoe ongelofelijk dankbaar we zijn voor alle donaties en hulp. Dankzij jullie is dit mogelijk. Nu kan ik beter worden en mijn leven weer oppakken. Ik heb er oprecht geen woorden voor. Het is ontzettend bijzonder!”