Stedendriehoek

Smaakvol, leerzaam en leuk diner

APELDOORN – In het tweede weekend van september vindt jaarlijks op veel locaties in Nederland de Open Monumentendagen plaats. Ook Apeldoorn doet sinds de start in 1986 mee aan dit landelijke evenement en zet haar lokale parels in de spotlights.

Bezoekers kunnen dit jaar terecht bij een groot aantal monumenten die aansluiten bij het landelijke thema ‘Duurzaamheid’. Sinds 2019 doet Apeldoorn daar nog een flinke schep bovenop door het Mystery Monument Diner te organiseren. Tijdens het Mystery Monument Diner komen heerlijk eten en mooie verhalen over de geschiedenis van het monument samen. Een unieke belevenis omdat het monument normaliter voor publiek niet op deze manier te beleven is. De Mystery Monument Diners vinden plaats op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september.

Verrassende locatie
Het Mystery Monument Diner is een compleet avondje uit voor alle leeftijden op een prachtige, misschien wel onverwachte, monumentale locatie. Gasten worden ontvangen op de locatie waar de gedekte tafels klaar staan om heerlijk te eten en te drinken. Tijdens het eten wordt meer verteld over de bijzonderheden van de verrassende locatie en worden de gasten meegenomen in de sfeer van de plek van toen. De precieze locatie wordt vlak van tevoren pas via e-mail bekend gemaakt.
Ondanks dat het Mystery Monument Diner vorig jaar op drie avonden plaatsvond, waren de vorige edities al snel uitverkocht. Marion: “Ik ben nu alle keren aanwezig geweest en het waren bijzondere avonden. Onder het genot van een heerlijk diner hebben we van alles over deze monumentale locatie geleerd. Dit jaar ben ik er zeker weer bij!”
Vanaf circa 17.30 uur begint de avond en kunnen gasten aan tafel plaatsnemen. Wie wil deelnemen aan het Mystery Monument Diner kan, zolang de voorraad strekt, vooraf een e-ticket aanschaffen via www.ticketkantoor.nl/shop/MMD22. Volwassenen betalen €49,50, kinderen tot en met 16 jaar €34,50. Deze prijs is voor diner, drankjes, koffie of thee, activiteiten en onbeperkte informatie over de locatie van een lokale specialist.

Verbinding
Het Mystery Monument Diner wordt georganiseerd door het Erfgoedplatform Apeldoorn, in samenwerking met de Stichting Apeldoornse Monumenten en met steun van de Provincie Gelderland. Initiatiefnemers van de avonden zijn de gemeente Apeldoorn en het Toeristisch Platform Apeldoorn. Met deze verrassende diners willen de genoemde organisaties cultuur, erfgoed en vrije tijd met elkaar verbinden. Dit bezoek aan het monument tijdens de Open Monumentendagen is smaakvol, leerzaam en leuk.