Stedendriehoek

199ste Alzheimer Café plaats

APELDOORN – Het Alzheimer Café is op een vaste avond – elke tweede dinsdagavond van de maand – het trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Zij kunnen mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in Woonzorgcentrum De Loohof, Kon. Lodewijklaan 2 te Apeldoorn, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Elke maand is er weer een ander thema met een deskundige inleider en een gespreksleider. Er wordt met elkaar gesproken, informatie uitgewisseld en dat allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Programma
Het Matrozenkoor Apeldoorn brengt Nederlandstalige meezingers met een lach en een traan. Wie kent niet ‘De Zuiderzee ballade’ en ‘Bij dat kleine café aan de haven’? Met hun optredens zamelt het koor geld in voor goede doelen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om een praatje te maken met andere bezoekers.

Voor wie is het Alzheimer Café bedoeld?
Iedereen die iets wil weten over dementie kan in het Café terecht. Of het nu iemand is, die pas weet dat hij aan een vorm van dementie lijdt, iemand die bang is dement te worden, iemand die de zorg heeft voor een persoon met dementie of er als vrijwilliger of professional mee te maken heeft. Al deze mensen kunnen leren en profiteren van elkaars ervaringen en van de aanwezige kennis en kunde van deskundigen en betrokkenen.