112

Zes gewonden bij ernstig ongeval in Uddel

UDDEL – Op de Harderwijkerweg in Uddel heeft dinsdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte meerdere mensen gewond.

Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur. De auto kwam vanuit de Oudendijk, toen hij op de kruising met de Harderwijkerweg een boom raakte. Vervolgens vloog hij over de kop en vijf meter verderop kwam hij op de kop tot stilstand. In de auto zaten meerdere personen.

Voor de hulpverlening van de slachtoffers werden drie ambulances opgeroepen. Naar verluidt zouden er 6 slachtoffers zijn gevallen bij het ongeval. Onder wie een fietsster die door de auto is aangereden voor dat hij tegen de boom botste. De politie wil dat echter nog niet bevestigen. 

Vanwege het ongeval was de Harderwijkerweg enige tijd afgesloten voor het verkeer. De politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval, waarna een berger de auto kon afslepen.

Rond 17.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer. Over de toedracht van het ongeval is nog niks bekend evenals de toestand van de slachtoffers. Anderhalve week geleden kwam er een straat verder, op de Uddelerveen, ook een auto tegen een boom terecht. Hierbij raakte een 17-jarige bestuurder ernstig gewond. Zijn bijrijder, een 26-jarige plaatsgenoot, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Over de toedracht van dat ongeval is niets bekend; het onderzoek loopt nog. Het is de 3e keer in zeer korte tijd dat Uddel wordt opgeschrikt met ernstige aanrijdingen.