112

Vrouw neergestoken voor de ogen van haar dochtertje in Apeldoorn

Een straat vol hulpdiensten, een tent en witte schermen dat is wat de bewoners van een appartementencomplex aan de Casper Fagelstraat in Apeldoorn dinsdagochtend zagen. Een jonge moeder bleek voor de ogen van haar dochtertje te zijn neergestoken, dat melden buurtbewoners. Zij zagen hoe het dochtertje door politiemensen werd weg gehaald van de plek des onheils.

Rond 11.00 uur kreeg de politie een melding van een geweldsincident binnen. Agenten, die als eerste ter plaatse kwamen troffen een zwaargewonde vrouw aan. De vrouw werd langdurig gereanimeerd, ook een mobiel medisch team werd per traumahelikopter ingevlogen om bijstand te verlenen aan het ambulancepersoneel ter plaatse. Desondanks alle in spanningen van de hulpdiensten overleed de vrouw ter plekke aan haar verwondingen. Bij de vrouw in de buurt werd ook een man aangetroffen, hij werd onder schot gehouden door agenten met tasers, dat is te zien op beelden die de redactie in handen heeft. Op de beelden is ook te zien dat een jong meisje, een jaar of drie a vier weg gehaald wordt door een agente. De agente bekommerd zich vervolgens om het jonge kindje, die flink aangeslagen is.

De verdachte werd inmiddels door agenten in een politieauto afgevoerd naar het politiebureau. Daar zit hij in beperkingen. Dat betekend dat hij alleen met zijn advocaat mag praten.

De brandweer heeft schermen en een tent neergezet, later op de dag werden daar hekken bij aan toegevoegd. Dit zodat de rechercheurs in alle rust te werk kunnen gaan. De politie heeft ook een PD- unit ter plaatse laten komen, een klein politiebureautje op wielen.

Het onderzoek is momenteel nog volop gaande. Volgens een woordvoerder van de politie duurt dat zeker nog tot aan het begin van de avond.