112

Twee mensen lastig gevallen in park; politie zoekt drie mannen

APELDOORN – In het Westenenkerpark zijn zondagavond een jongen en een meisje lastig gevallen door drie mannen. Het incident vond rond 23.30 uur plaats.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. De politie heeft met hen gesproken, waarna zij een onderzoek is gestart. Na verluidt zou een van hen, een meisje, vast zijn gepakt aan haar arm. Wat de mannen van de twee wilden is onbekend.

De politie heeft een deel van het Westenenkerpark afgesloten voor onderzoek. Ook werd de Zilverweg afgesloten. Dit om sporen vast te leggen van de mogelijke daders.

Ook startte de politie direct een zoekactie naar de drie mannen. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van Burgernet, zo kregen mensen een berichtje via hun telefoon met het signalement van de drie mannen. Dat was als volgt: Een blanke man, rood shirt/jas, blond kort haar, ongeveer 17 tot 20 jaar oud, 165 centimeter lang en had een slank postuur. De andere twee mannen waren getint: een van hen had een slank postuur, droeg een donkere pet en is ongeveer 20 jaar oud en 165 centimeter lang. De andere man droeg een donkere jas met iets wits op zijn mouwen. Hij had een normaal postuur en donker haar. Hij was ongeveer 21 jaar oud.

De politie heeft de slachtoffers overgebracht naar het politiebureau waar een aangifte werd opgenomen. Hoelang het onderzoek in het park nog gaat duren is niet bekend.

De politie kan nu nog niet reageren, maar hoopt in de loop van de dag meer duidelijkheid te kunnen geven. Of dit incident te maken heeft met het steekincident na een mislukte beroving zo’n 2 kilometer verderop van afgelopen vrijdag is niet bekend.