112

Tientallen bekeuringen tijdens rollerbankcontrole

APELDOORN – De politie heeft donderdagmiddag een grote rollerbankcontrole gehouden rondom het centrum van Apeldoorn. Bij de kruising Vlijtseweg en Deventerstraat was er geen ontkomen aan voor scooterrijders; aan twee kanten van het kanaal stonden agenten met een rollerbank.

Bestuurders die omkeerden werden door een motorrijder teruggehaald. Tientallen scooterrijders werden aan de controle ontworpen; ongeveer de helft bleek te hard te rijden. Toch bleven zij wel binnen de correctie.

Ongeveer 20 bestuurders hadden pech. Van hen liep de scooter boven de 34 kilometer per uur. Deze bestuurders kregen een boete, moesten verder lopen en hun scooter opnieuw laten keuren.

Naast scooterrijders, had ook een automobilist pech. Een motoragent zette de man aan de kant voor een controle. Tijdens de controle bleek de man geen rijbewijs te hebben. Hierdoor werd de auto van de man afgesleept en in beslag genomen.

Een andere scooterrijder bleek geen geldig kenteken op zijn scooter te hebben en moest deze ook laten staan. Daarnaast bleek een scooterrijder zijn rijbewijs en ID-kaart niet bij zich te hebben. Hij moest dus mee voor de wet ID.

Rond 15.15 uur eindigde de politie hun actie en kon zij terug kijken op een geslaagde controle.