112

Steekincident in Apeldoorn na mislukte beroving

APELDOORN – Bij een steekpartij op de Rijnstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man gewond geraakt. Het slachtoffer zou volgens de politie in slechte toestand naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Het incident vond rond 0.30 uur plaats toen de man op de kruising Oude Beekbergerweg en Rijnstraat in Apeldoorn zuid fietste en hij werd aangesproken door drie mannen. De drie mannen vroegen om geld maar de man weigerde dit af te geven. Op het moment dat de man weg wilde rijden werd hij in zijn linkerzij gestoken met een scherp voorwerp. De man fietste in paniek en al bloedend weg over de Rijnstraat, waar hij bij toeval een politieauto tegenkwam. De gewonde man werd direct door de agenten geholpen; zij alarmeerden een ambulance. De ambulance heeft de man uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft ter plaatse direct onderzoek verricht. De omgeving werd hiervoor enige tijd afgesloten. Naast het onderzoek ging de politie ook direct opzoek naar de drie mannen. Zij zijn tot op heden niet aangetroffen laat een politiewoordvoerster weten.

De politie roept getuigen op om zich te melden en vragen omwonenden om naar hun camerabeelden te kijken of hierop de drie mannen te zien zijn en/of het incident is vastgelegd.