112

Sebastian van Laar en Sil Fiddani blijven spelen voor csv Apeldoorn

APELDOORN – Ook in het seizoen 2019-2020 maakt Sil Fiddani deel uit van de A-selectie van csv Apeldoorn. De negentienjarige doelverdediger is na Luca Bouwmeester, Jesse Hartgers en Yorik Meijer de vierde speler die zijn contract verlengt.

Fiddani kwam afgelopen zomer over van Go Ahead Eagles JO19-1, waar hij ook regelmatig meetrainde met het eerste elftal. Voordat de inwoner van Voorst de overstap maakte naar Deventer speelde hij al de nodige wedstrijden in het vlaggenschip van Voorwaarts Twello en kwam de sluitpost uit in de jeugd van Vitesse.

In het huidige seizoen moet Fiddani Patrick Jansen, die komende zomer vertrekt naar SC Genemuiden, voor zich dulden. Voor volgend seizoen gaan Fiddani en Dean Bredewolt (komt over van DVS ’33) de concurrentiestrijd met elkaar aan.

Fiddani is blij met zijn contractverlenging: “Ik ben bij Go Ahead Eagles vertrokken om zo snel mogelijk eerste keeper te worden bij csv Apeldoorn. Dat is mij dit jaar niet gelukt, maar volgend seizoen ga ik de gezonde concurrentiestrijd aan met Dean, die ik overigens persoonlijk niet ken. Ik ben maximaal gemotiveerd en ga er alles aan doen om in de toekomst de nieuwe Patrick Jansen te worden bij deze leuke club. Ik ben als nieuweling goed ontvangen en voel mij thuis.”

Sebastian van Laar zal ook volgend seizoen zijn wedstrijden spelen in het rood-gele tenue van csv Apeldoorn. De linksbenige verdediger is bezig aan zijn eerste seizoen waarin hij tot op heden twaalf officiële duels speelde. “Wegens een blessure begon ik moeizaam aan het seizoen. Na verloop van tijd heb ik toch een basisplaats weten te bemachtigen en speel ik op een mooi niveau. Daarnaast heb ik het naar mijn zin bij csv Apeldoorn en is er voor mijn geen reden om te vertrekken,” vertelt de 31-jarige Zutpenaar, die – voor zijn komst naar het Orderbos – acht seizoenen speelde voor de plaatselijke FC.