112

Schietpartij in Apeldoorn; meerdere gewonden gevallen en verdachten opgepakt

APELDOORN – Opnieuw is Apeldoorn getroffen door een schietincident aan de Sikkel in Apeldoorn. In de nacht van zondag op maandag ging het mis.

De politie kreeg rond 00.35 uur een melding dat er zou zijn geschoten in een hofje aan de Sikkel. Meerdere politie eenheden kwamen met spoed ter plaatse. Agenten droegen kogelwerende vesten en zetten direct een grote omgeving af. De politie trof ter plaatse meerdere hulzen aan. Ook trof zij op meerdere plekken bivakmutsen aan en werd er bij een personenauto, die half in een tuin stond, een mobiele telefoon aangetroffen op de grond.

De politie hield korte tijd later een persoon aan. Dit betrof een jonge jongen. Hij werd door de politie overgebracht naar het politiebureau aan de Europaweg. Daar zal hij door de recherche worden verhoord. Waarom deze man werd aangehouden is niet bekend. Daar konden de agenten ter plaatse niks over zeggen in verband met het onderzoek.

De politie startte ook direct een onderzoek in. Naast dat rechercheurs op straat sporen veilig stelden werd er ook langdurig onderzoek verricht in een woning aan de Sikkel.

De politie zette naast het binnen hofje ook een stuk langs de Arnhemseweg af. Op een parkeerplaatsje nabij de Sikkel werd namelijk een bivakmuts gevonden. Volgens een buurtbewoner waren vlak voordat de politie arriveerde meerdere knallen te horen wat te vergelijken was met schoten. De auto die half in een tuin stond heeft forse schade; zo is de velg van de auto kapot en is de band lek. Ook is er duidelijk schade te zien aan de achterkant. Naast de schade is er ook een ruit door. De politie heeft aan een kant een doek neergelegd wat iets afdekt in de auto. Wat dat is, is onduidelijk.

Tweede schietpartij in korte tijd

Het is niet de eerste keer dat er in Apeldoorn is geschoten. Vorige maand werd een tweetal beschoten toen zij hun woning wilden betreden aan de Gentiaanstraat. De politie startte toen ook direct een groot onderzoek naar wat de aanleiding was van de schietpartij. Hierbij werden toen maar liefst zeven à acht kogels gelost. Hoeveel schoten er zijn gelost bij de Sikkel is niet bekend.

Ook is nog niet bekend of dit incident te maken heeft met de beschieting van vorige maand aan de Gentiaanstraat. De politie neemt dit wel mee in hun onderzoek.

UPDATE

Bij het schietincident vannacht aan de Sikkel in Apeldoorn zijn meerdere gewonden gevallen. Ook zijn er verdachten aangehouden, aldus de politie via Twitter.