112

Ravage na botsing op de Deventerstraat

Foto: LDG Fotografie

APELDOORN – Op de kruising Deventerstraat en Burg. Jhr. Quarles van Uffordlaan heeft zaterdagavond rond 00.00 uur een heftig ongeval plaatsgevonden tussen drie voertuigen.

Twee auto’s kwamen op de kruising frontaal op elkaar, nadat vermoedelijk de Volkswagen aan het straatracen was met een andere auto en op de andere weghelft reed, vertellen getuigen die schrokken zijn door de hoge snelheid van de auto’s. De politie wilt dit echter niet bevestigen en laat weten dat de Volkswagen Up inderdaad aan de verkeerde kant van de weg heeft gereden, maar dit komt volgens hen door een mislukte inhaalactie. De Volkswagen Up reed vervolgens frontaal op de Volvo waarin twee personen zaten: een man en een vrouw. Zij werden door het ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Wel kunnen zij hun auto afschrijven, want deze was na de botsing total loss.

De inzittende(n) van de Volkswagen Up zetten het na de aanrijding op een lopen. Volgens de politie is er een persoon aangehouden. Deze persoon zou de bestuurder zijn en zou hebben gedronken. Hij heeft de hele nacht vastgezeten op het politiebureau. Maar volgens omstanders en getuigen zouden er meerdere personen in de auto hebben gezeten. Ook zou er nog een derde auto bij zijn betrokken, die met de Volkswagen aan het racen was vertellen omstanders. Zij hebben dit ook bij de politie verklaard. Zij sloegen na de botsing ook op de vlucht. De politie startte direct een zoekactie naar deze personen.

Niet veel later werd er op de Welgelegenweg na aanleiding van tips het derde voertuig aangetroffen met forse schade. Ook hier vertelde de politiewoordvoerster het volgende over: “Het derde voertuig is de auto die werd ingehaald. De eigenaar van de auto parkeerde de auto een paar honderd meter verderop in de Welgelegenweg.”

De kruising werd volledig afgesloten. Brokstukken die verspreid op de weg lagen, een stoplicht die omver is geklapt en de drie zwaar beschadigde voertuigen zeggen hoe groot de klap is geweest.

De politie start een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De omgeving was lange tijd afgezet met linten.