112

Politie houdt verkeerscontroles in Apeldoorn

Foto: LDG Fotografie

APELDOORN – De politie heeft vandaag op twee plekken in Apeldoorn gecontroleerd. De eerste locatie was vanochtend aan de Landdrostlaan. De politie heeft hier meerdere proces-verbalen geschreven voor het niet dragen van een gordel, voor geen rijbewijs op zak en overige technische mankementen aan het voertuig.

De tweede locatie schetst precies hetzelfde. Vanaf half een werden meerdere voertuigen door de politie aan de kant gezet bij de Rabobank aan de Europaweg. Dit waren vooral voertuigen waarbij de verkeerstechnische eisen niet helemaal voldeden en bedrijfsbusjes.

Er werden twee voertuigen aan de kant gezet met een ander soort kenteken. De politie heeft gecheckt of de kentekenplaten rechtmatig werden gebruikt. Ook op deze locatie hebben de agenten meerdere bekeuringen uitgeschreven voor het niet op zak hebben van een rijbewijs en technische eisen aan de auto niet goed waren.

De politie kon niet exact zeggen hoeveel proces-verbalen er exact geschreven zijn, omdat verschillende agenten de bekeuringen hebben schreven. Naar schatting hebben zeker 20 bestuurders een waarschuwing of een proces-verbaal gekregen.

Een groepje stukadoors mocht niet verder rijden met hun busje en moest door collega’s worden opgehaald. Ook moest een bestuurder van een bestelbusje met aanhanger mee naar het politiebureau om wat formulieren te ondertekenen.