112

Politie houdt alcoholcontroles in Apeldoorn op tweede kerstdag

Foto: LDG Fotografie

APELDOORN – De politie heeft tweede kerstdag meerdere grote alcoholcontroles gehouden. De controles werden gehouden, omdat veel mensen een drankje hebben gedronken bij familie of vrienden en vervolgens toch wellicht achter het stuur kropen.

De politie begon de controles op de rotonde bij AGOVV. Automobilisten werden vanaf alle kanten gecontroleerd en moesten dus blazen. Geen van deze automobilisten had te veel alcohol op. Wel zaten er een stuk of 10 automobilisten tegen het randje aan. Zij kregen wel een waarschuwing, waarna zij hun weg konden vervolgen.

Opmerkelijk waren twee automobilisten die dachten dat zij het fietspad moesten nemen om de rotonde over te gaan. “Het navigatiesysteem zij hoe ik moest rijden dus ik volgde dat,” was het excuus van beide automobilisten. De politie heeft uitgelegd dat de navigatiesystemen soms niet up-to-date zijn en dat ze dus soms je de verkeerde kant op sturen. De controle liep rond 17.00 uur ten einde.

De politie hervatte de controles tegen 19.00 uur. Automobilisten die vanaf de Laan van Westenenk de Aluminiumweg op wilden rijden of andersom werden gecontroleerd. Twee bestuurders werden hier gesnapt. Een had te veel alcohol op en de ander had verdovende middelen gebruikt. Deze persoon is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een bloedtest werd gedaan.

Bij deze controle zaten meerdere mensen net op het randje. Rond 21.00 uur eindigden agenten hier de controle en herpakten zij deze op de rotonde van de drie maagden in de Maten.

Alle automobilisten die vanaf de Laan van Maten of de Matenpoort kwamen moesten blazen. Ook hier waren twee automobilisten de klos. Een daarvan had te veel alcohol op. De andere had vermoedelijk drugs of alcohol op, maar er was nog iets, vertelde een agent. Wat dat ‘iets’ was is nog steeds onbekend. De man werd in ieder geval aangehouden en moest mee naar het bureau.

De politie sloot rond 22.30 uur de controle af en kijkt terug op een geslaagde dag. Alhoewel er maar 4 personen zijn gepakt, betekent dit wel dat de andere 1000 automobilisten zich netjes aan de verkeersregels hielden en geen drank op hadden zoals het hoort.