112

Persoon ernstig gewond na frontale botsing tegen boom

APELDOORN – Zaterdagavond heeft er op de Gildenlaan in Apeldoorn, een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een persoon ernstig gewond.

Het ongeval gebeurde rond 22.15 uur. De hulpdiensten werden groots opgeroepen. Naast meerdere politie- en brandweerwagens kwamen ook twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Een personenauto was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en frontaal tegen een boom gebotst. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermden zich over het slachtoffer. De bestuurder zat alleen in het voertuig en was er slecht aan toe.

De brandweerlieden hebben de bestuurder uit zijn benarde positie moeten bevrijden, waarna hij op een brancard de ambulance in werd gereden. Daar is hij behandeld en onderzocht. De politie sprak ondertussen met getuigen. Zij vertelden dat de auto met hoge snelheid zou hebben gereden. Dit wordt echter nog onderzocht en onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

De verkeersongevallen analyse van de politie kwam ter plaatse. Zij gaat onderzoek doen naar de precieze toedracht van het ongeval. De Gildenlaan werd om die reden lange tijd afgesloten.

Het slachtoffer werd na langdurige behandeling en controle in de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De MMT-arts, die was ingevlogen met de traumahelikopter, reed mee in de ambulance om de verpleegkundige te ondersteunen.