112

Nieuwe borden en asfalt na ongelukken

APELDOORN -Uit onderzoeksresultaten die de gemeente Apeldoorn heeft gekregen na aanleiding van een testen in de ongelukkenbocht op de Laan van de Mensenrechten, blijkt toch dat de bocht te glad. De gemeente Apeldoorn laat dan ook een extra nieuwe laag asfalt aanleggen en heeft inmiddels ook nieuwe borden opgehangen om de automobilisten te attenderen op de “gevaarlijke bocht” automobilisten kregen het advies om 30 kilometer per uur te rijden in de bocht.

De gemeente liet een onderzoek uitvoeren nadat er meerdere ongevallen vlak achter elkaar hadden plaatsgevonden. In eerste instantie meldde de gemeente dat er aan de bocht niks mis was maar na meerdere publicaties in de Stentor startte zij toch maar eens een onderzoek. Daaruit bleek dus dat de bocht op meerdere plekken te glad is.

In het afgelopen jaar zijn er al meerdere ongevallen gebeurd in de bocht, om hoeveel dat precies gaat is niet exact bekend. Bij een ongeval paar weken geleden raakte een oudere mevrouw gewond nadat zij met haar auto tegen een lantaarnpaal aanbotste. Twee dagen later vond er exact weer een ongeval plaats, toen belandde een auto tegen een boom, hierbij raakte niemand gewond en kwam iedereen met de schrik vrij.