112

Meterkast vliegt in de brand; woning loopt brandschade op

APELDOORN – Bewoners van een woning aan de Kraaienweg in Apeldoorn Zuid werden in de nacht van maandag op dinsdag wakker van een woningbrand. Rond 00.30 uur brak de brand – door nog onbekende oorzaak – uit in de meterkast.

De bewoners lagen op dat moment al in bed te slapen, maar konden wel tijdig hun woning verlaten. Ze belden direct de brandweer; zij kwam met spoed ter plaatse. Bij aankomst was er sprake van enige rookontwikkeling, die vanaf de buitenkant van de woning goed zichtbaar was. De brandweer is met een hoge drukstraal en een brandblusser naar binnen gegaan. De brandweer had het brandje in de meterkast snel onder controle.

In de woning waren naast de bewoners ook een hond aanwezig. Ook deze kon tijdig in veiligheid worden gebracht. Voor twee personen kwam een ambulance ter plaatse. Zij hadden namelijk wat rook ingeademd. Na behandeling en controle in de ambulance, hoefden zij niet mee naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft de woning geventileerd, evenals een naastgelegen woning. De brandweer kon, nadat zij metingen had verricht op eventuele gevaarlijke stoffen, retour.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Team brandonderzoek van de brandweer doet ’s ochtends onderzoek naar de brand. Voor de bewoners is Stichting Salvage in kennis gesteld. De woning liep namelijk wel behoorlijke rookschade op.