112

Man 44 aangehouden na brand in Beekbergen

Beekbergen – De politie heeft een 44 jarige man aangehouden voor mogelijk betrokkenheid bij de brand in het Leger des Heils in Beekbergen donderdagavond.

De brand brak gisteravond rond 19.20 uit en was meteen uitslaand. De brandweer rukte met groot materieel uit en schaalde op naar grote brand’. In eerste instantie werden er twee personen vermist maar deze bleken niet in het pand aanwezig te zijn geweest. Bij de brand raakte een persoon gewond. Het slachtoffer is vanwege het in ademen van de rook overgebracht naar het ziekenhuis. Ook landde er een traumahelikopter op de rand van Beekbergen maar deze hoefde niet te worden ingezet.

Tijdens het uitbreken van de brand in de Dorpstraat was de Veluwse markt aan de gang hier kwamen zo’n duizenden bezoekers op af. De brandweer liet weten dat de markt werd afgelast. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Volgens de brandweer is zowel de eerste verdieping als de zolder compleet uitgebrand. Het pand liep forse schade op. De bewoners worden in een andere opvang locatie opgevangen