112

Laan van de Mensenrechten blijft langer dicht

Foto: LDG Fotografie

APELDOORN – Mensen die vaak via de Laan van de Mensenrechten rijden moeten toch wat langer wachten tot zij weer gebruik kunnen maken van de weg.

De weg wat als ongelukkenbocht wordt gezien, werd na onderzoek door de een gespecialiseerd bedrijf toch door de gemeente aangepakt. In een paar weken tijd waren er hier namelijk meerdere ongevallen gebeurd. In alle gevallen raakten de bestuurders de macht over het stuur kwijt. Volgens het gespecialiseerde bedrijf kwam dat door het wegdek, die te glad was bij neerslag. Daardoor besloot de gemeente de bocht aan te pakken.

De werkzaamheden in de bocht begonnen vorige week donderdag. De Laan van de Mensenrechten zou tot zaterdag 2 november zijn afgesloten, maar dit blijkt toch niet haalbaar, laat de gemeente vandaag weten. De gemeente wilde namelijk de afwatering ook direct aanpakken, maar dacht in eerste instantie dat het wel zou lukken om via de berm aan de slag te gaan, terwijl de weg gewoon open was. Dit bleek echter niet veilig genoeg en er zou dieper gegraven moeten worden om dit te kunnen realiseren.

De gemeente wil het regenwater afkoppelen van het riool. Hiervoor moet blijkbaar dieper gegraven worden om oude leidingen te vervangen. De gemeente laat via hun Facebookpagina weten dat zij de automobilisten op te hoogte houdt.

Automobilisten moeten nu omrijden. Dit zorgt er regelmatig voor dat er lange files staan rondom het centrum. De gemeente liet eerder in een reactie weten dat het inderdaad drukker is, maar het verkeer niet helemaal dichtslibt. Ook heeft zij op bijvoorbeeld de Koningin Willemina Druckerstraat en de Kalverstraat verkeersmonitoren opgehangen aan de lantaarnpalen. Dit om het verkeer in de gaten te houden en indien nodig is in te grijpen. Er wordt gedacht dat het flitspalen zijn, maar dat zijn het niet.

Hoelang de werkzaamheden nog bezig zijn is niet bekend, maar de eindtijd wordt nu dus verwacht op vrijdag 8 november in plaats van zaterdag 2 november.