112

Kind en volwassene aangereden door politieauto in Apeldoorn

Bij de aanrijding vielen twee gewonden. Foto: LDG Fotografie

APELDOORN – Op de kruising Pins Willem- Alexanderlaan met de Koning Stadhouderlaan heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte één persoon zwaargewond. 

Een politieauto schepte op de kruising twee fietsers. Beide fietsers raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel. Het zou gaan om een kind en een volwassene aldus de Stentor. Het ongeval gebeurde rond 18.15 uur. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Naast meerdere politiewagens kwamen er ook drie ambulances ter plaatse voor de hulpverlening.

De politie wilt nog niks kwijt maar bevestigd wel dat er inderdaad twee fietsers zijn aangereden door één politieauto. Ook meldt een woordvoerder dat zij de komende uren ter plaatse onderzoek zullen doen naar de exacte toedracht van het ongeval. Dit betekend dat de weg de komende tijd nog zal zijn afgesloten voor onderzoek.

Voor zover bekend raakte de agent in de politiewagen niet gewond. Deze werd door collega’s naar het politiebureau gebracht.