112

Kidskaarten steuntje in de rug

APELDOORN – De schoolvakanties zijn begonnen en er wordt volop vakantie gevierd. Na de zomer start het nieuwe schooljaar weer. Gezinnen met kinderen moeten dus allerlei schoolartikelen aanschaffen, zoals boeken, (gym)kleding en al het andere wat erbij komt kijken als de scholen weer beginnen. Niet voor iedereen is dit zomaar te betalen. Toch verdient elk kind dezelfde kansen. De gemeente Apeldoorn wil daarom gezinnen die weinig te besteden hebben, een steuntje in de rug geven.

Dit doet zij door het uitgeven van een extra schoolkidskaart in de zomer. Afgelopen vrijdag zijn de eerste kidskaarten uitgereikt. Komende vrijdag worden de overige kaarten uitgereikt. De kidskaart is een set cadeaubonnen voor kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 11 jaar krijgen een kidskaart ter waarde van €50,- en kinderen van 12 tot en met 17 jaar krijgen een kidskaart ter waarde van €100,-.

Jaarlijks gaf de gemeente in november al een kidskaart aan gezinnen met een laag inkomen als extraatje voor de feestdagen. Dit jaar is besloten om een extra kidskaart uit te reiken in de zomer als tegemoetkoming voor de kosten van schoolspullen. In november wordt daarnaast de kidskaart voor de feestdagen uitgereikt. De cadeaubonnen zijn in te leveren bij veertig winkels in Apeldoorn. Zo kunnen alle kinderen straks goed voorbereid naar school.

Persoonlijk toegekend
De kidskaarten worden persoonlijk toegekend door de gemeente aan ouders van kinderen tot 18 jaar, die dit jaar ook de RegelRecht strippenkaart hebben ontvangen. Bewoners die een laag inkomen hebben, maar nog geen RegelRecht strippenkaart van de gemeente hebben ontvangen, kunnen deze aanvragen bij de gemeente. Vanaf dit jaar ontvangen kinderen uit gezinnen in de wettelijke schuldregeling of die een schuldregeling bij de Stadsbank hebben, ook een strippenkaart en dus een kidskaart. Voor meer informatie over de kidskaart: www.apeldoorn.nl/kidskaart