112

Jongen gewond na aanrijding met auto; bestuurder komt met schrik vrij

APELDOORN – Op de Laan van Erica heeft woensdagavond een behoorlijke aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Hierbij raakte een tienerjongen gewond.

Het ongeval gebeurde rond 20.50 uur. Een fietser – van ongeveer 17 jaar oud – wilde de weg oversteken, maar werd hierbij geschept door een passerende auto. Het slachtoffer belandde hard op de grond. Zijn fiets vloog ongeveer 15 meter vooruit en kwam zwaar beschadigd op de grond terecht. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermden zich over de jongen en de bestuurder van de auto.

De jongen moest na controle in de ambulance toch mee naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. De personenauto raakte bij de aanrijding fors beschadigd. De voorruit is flink gebarsten en het dak is ontzet.

Volgens agenten mogen we van geluk spreken dat dit niet erger is afgelopen. De Laan van Erica was enige tijd afgesloten voor verkeer. Nadat alles was afgehandeld werd de weg weer vrijgegeven.

Over de toedracht van het ongeval is nog niets te zeggen, maar vermoedelijk zag de fietser de auto te laat.