112

Grote brand bij Leger des Heils in Beekbergen; 1 Gewonde

Beekbergen – Donderdagavond zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een grote brand in een pand van Leger des Heils aan de Dorpstraat. Er is GRIP 1 afgekondigd.

Door GRIP 1 wordt er assistentie geboden vanuit de gehele regio. Brandweer, politie, ambulance en een traumahelikopter zijn gealarmeerd. Het is niet duidelijk of er mensen in het brandende pand aanwezig zijn. Er zou nog gezocht worden naar twee personen.

In het centrum vind ook de Veluwse Markt plaats, hierdoor is het erg druk. De hulpdiensten roepen op om de weg vrij te maken zodat de hulpdiensten erdoorheen kunnen. Er komt nog steeds veel rook vrij wat over huizen naar het Apeldoorns kanaal trekt. De Veiligheidsregio roept op om uit de rook te blijven

De brandweer is rond 21:00 nog steeds op zoek naar twee personen. De brandweer kan maar 10 minuten binnen blijven in verband met zuurstof en hierna wisselen ploegen elkaar af. In het pand wonen cliënten van het Leger des Heils. Een persoon is vanwege rook inhalatie overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer had rond 21:30 de brand onder controle. De vermiste personen zijn terecht. Een deel van het gebouw staat op instorten.